ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:12
 

90'' Κ. Πετρίδης: Ζητά αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κύπρος. Σε εφαρμογή τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε μέσω του Alpha αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και δηλώνει αισιόδοξος για ανάκαμψη της οικονομίας από τα σημερινά έκτακτα μέτρα.
  • Σε ισχύ από τις 6 το απόγευμα νέα ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό. Η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται μόνο σε όσους προσκομίσουν αποδεικτικό έγγραφο υγείας από διαπιστευμένο ιατρικό κέντρο της χώρας προέλευσής τους. Επίδομα 750 ευρώ στους φοιτητές που θα παραμείνουν στις χώρες φοίτησής τους. Εκατοντάδες καταγγελίες από φοιτητές του εξωτερικού που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το ιατρικό πιστοποιητικό που χρειάζονται για να επιστρέψουν. Σε υποχρεωτική καραντίνα στο Τρόοδος και τις Πλάτρες όλοι όσοι φθάνουν στην Κύπρο από το εξωτερικό μετά τις 6 το απόγευμα.
  • Λήψη μέτρων για εθνοφρουρούς και αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς αποφάσισε το Υπ. Άμυνας. Ακυρώθηκαν οι παρουσιάσεις εφέδρων μέχρι το τέλος Απρίλη. Η Εκκλησία της Κύπρου καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις συστάσεις της πολιτείας για τον κορωνοϊό και να απέχουν από τις λειτουργίες και τα μυστήρια. Σύμπνοια της Ιεράς Συνόδου. Μοναδική εξαίρεση ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.
  • Κλειστές από σήμερα και για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων πολλές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που αναστέλλουν τη λειτουργία τους θα μπορούν να λειτουργούν, δεδομένου ότι τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και προστασίας του προσωπικού και του χώρου. Απαραίτητη προϋπόθεση 1 άτομο ανά 8 τετραγωνικά μέτρα. Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες στην ιστοσελίδα της Καθημερινής
  • Ξεπεράστηκε στην Ευρώπη το φράγμα των 2.500 θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον απολογισμό να υπερβαίνει πλέον τις 6.513 νεκρούς παγκοσμίως και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πληθυσμών και τα κλεισίματα των συνόρων να πολλαπλασιάζονται. 77257 οι ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν πλήρως. Στην Ευρώπη πλήττονται περισσότερο Ιταλία και Ισπανία. Αισιόδοξα τα νέα από Κίνα. Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι. Στις ΗΠΑ, ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

90 news: Τελευταία Ενημέρωση

X