ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

6+1 περιοριστικά μέτρα με διάρκεια δύο εβδομάδων στη Λάρνακα

Τίθενται σε ισχύ από σήμερα, στις 6 π.μ., λόγω της έξαρσης των περιστατικών COVID-19 τις τελευταίες μέρες στη Λάρνακα, το διάταγμα του Υπ. Υγείας.

Σε ισχύ από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου τα επιπρόσθετα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

1.Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά οικία ή σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων είναι τα δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.
2. Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας καθώς και θρησκευτικές τελετές τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα.
3. Η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, γίνεται χωρίς θεατές.
4. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο. 

Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.

5. Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.
6. Απαγορεύεται το cocktail party και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 350 άτομα.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω μέτρα που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο στη Λάρνακα επισημαίνεται προς όλους τους πολίτες της Κύπρου η αναγκαιότητα όλοι να είμαστε αυστηρά επιμελείς σε θέματα προσωπικής προστασίας και να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις μας και τις επαφές μας με άλλα άτομα, ενώ θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα του Υπ. Υγείας για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Μοντάζ Λοΐζος Λοΐζου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X