ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

7+2 τρόποι προστασίας από τον COVID-19

Ψυχραιμία και τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, ζητά το Υπουργείο Υγείας από τους πολίτες ως μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Η προσοχή στους καθημερινούς κανόνες υγιεινής μπορεί να προφυλάξει από τη μετάδοση του κορωνοϊού, υπενθυμίζει το Υπουργείο Υγείας.

Απλά βήματα για σεβασμό στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

- Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Απαραίτητο όταν μαγειρεύουμε, όταν τρώμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
- Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως τα χέρια μας. Ρίχνουμε το χαρτομάντηλο, μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
- Αποφεύγουμε να αγγίζουμε μάτια, μύτη και στόμα προτού πλυθούμε.
- Απολυμαίνουμε τακτικά επιφάνειες και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται τακτικά (χερούλια, πόμολα, βρύσες).
- Χρησιμοποιούμε μάσκα μόνο εάν εμφανίσουμε αναπνευστικά συμπτώματα ή αν είμαστε κοντά σε ασθενείς.
- Αποφεύγουμε τους κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους.
- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.
- Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή στη γραμμή 1420.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES