ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

90’’ East Med: Ποδαρικό στο 2020 με την υπογραφή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου

Η επικαιρότητα της ημέρας σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

  • Ποδαρικό στο 2020 με την υπογραφή Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για τον αγωγό EastMed. Στις 2 Ιανουαρίου πέφτουν οι υπογραφές της διακρατικής συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. «Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία», δηλώνει η Αθήνα. Ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας η συμφωνία, δηλώνει το Προεδρικό. Σε ένα νέο κρεσέντο προπαγάνδας επιδόθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας εκ νέου για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed.
  • Ενημέρωσε τον Βασιλιά της Ιορδανίας για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι καθημερινές προκλήσεις της Τουρκίας και η συμφωνία με την Λιβύη, o Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο βασιλιάς Αμπτάλα, επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του στην Κύπρο και την επιθυμία του για στενή συνεργασία. Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Κουνρέτ Όζερσαϊ δήλωνε προκλητικά ότι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να τους ασκήσουν κριτική είναι οι Ε/κ.
  • Διαβεβαιώσεις Υπ. Υγείας ότι το ΓεΣΥ δεν πρόκειται να καταρρεύσει, τονίζοντας ότι λειτουργεί με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Επιχειρούνται, δήλωσε στην κρατική Ραδιοτηλεόραση, βελτιώσεις. Την ίδια ώρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, όπως δηλώνει ο Πέτρος Αγαθαγγέλου βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις για την επίσημη ένταξη του στο ΓΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του έχει ήδη συμβληθεί με το σύστημα.
  • Αυξημένος κατά 23% ο αριθμός παραπόνων από πολίτες κατά της Αστυνομίας σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων, για το 2018, την ίδια ώρα που σημαντική βελτίωση στη συμπεριφορά της Αστυνομίας έναντι των πολιτών, διαπιστώνουν τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Πρόεδρος της Αρχής. Στο μεταξύ στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι εισηγήσεις της Αρχής και των ανακριτών για τις ελλείπουσες γυναίκες στην υπόθεση Ορέστης.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES