ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτές είναι οι χαλαρώσεις των μέτρων, με ισχύ από την 1η Μαρτίου

Αργά, προσεκτικά και ελεγχόμενα το μότο της κυβέρνησης για το ξεκλείδωμα της οικονομίας, σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας ο οποίος ανακοίνωσε τις νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων

Της Έλενας Αποστόλου

Συντηρητικό ξεκλείδωμα αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Μαρτίου ούτως ώστε να μην υπάρξει πισωγύρισμα στην επιδημιολογική εικόνα η οποία δείχνει να σταθεροποιείται, πλην της Λεμεσού που συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, παρέμεινε σταθερό στη θέση ότι η άρση των μέτρων πρέπει να γίνεται αργά, προσεκτικά και ελεγχόμενα.

Προ των αποφάσεων, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, αξιολογήθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων, το ποσοστό θετικότητας και την αθροιστική επίπτωση, λήφθηκε υπόψη, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας η κατάσταση στα νοσηλευτήρια και οι θάνατοι. Όπως διαφαίνεται από τα δεδομένα, υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τις προηγούμενες 14 μέρες, με μικρή αύξηση να καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες. Το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται κοντά στο 0,5% με μικρές αυξομειώσεις.

Από Δευτέρα 1η Μαρτίου αποφασίστηκε:

*Επαναλειτουργία της Α’ και Β’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών.

*Επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού.

*Ανοίγουν χώροι εικαστικών τεχνών και γκαλερί, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

*Επιτρέπονται οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας

*Επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και η διεξαγωγή αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων Κατηγορίας Γ

*Επιτρέπεται η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης για σκοπούς άθλησης, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια άλλων ειδών πέραν των τροφίμων.

Χαλαρώσεις με ισχύ από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021:

*Επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων των δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, με φυσική παρουσία των μαθητών.

Από 16 Μαρτίου 2021:

*Επαναλειτουργία των χώρων εστίασης

Μοντάζ: Λοίζος Λοίζου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

Ποιοι είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν που με τις φρικαλεότητές τους κάνουν τους Ταλιμπάν να μοιάζουν ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Δείτε τις στιγμές που σημάδεψαν την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών όπου δεν έλειψαν οι αποχωρήσεις, οι καταγγελίες, ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES