ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story - Biden: «Η Αμερική επιστρέφει με άτομα δοκιμασμένα και έμπειρα»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρουσίασε τους στενούς του συνεργάτες που, όπως είπε, είναι έτοιμοι να ηγηθούν στον κόσμο, όχι να αποσυρθούν από αυτόν

«Η Αμερική επιστρέφει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν, αποκαλύπτοντας μερικά ακόμα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το υπουργικό του συμβούλιο αλλά και άλλες σημαντικές θέσεις για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια της χώρας. Τόνισε ότι οι συνεργάτες του, οι οποίοι είναι έμπειροι και δοκιμασμένοι στην κρίση αλλά και ευφάνταστοι, «είναι έτοιμοι να ηγηθούν στον κόσμο, όχι να αποσυρθούν από αυτόν». 

Ο στενότερος συνεργάτης του επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής αναμένεται να είναι ο Άντονι Μπλίνκεν, καλός γνώστης της αμερικανικής διπλωματίας, αφού κατείχε τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας την περίοδο 2009-2013 πριν αναβαθμιστεί το 2013-2015 επί Ομπάμα σε αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και στη συνέχεια σε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών το 2015-2017.

Ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας τα πρόσωπα της κυβέρνησής του, σημείωσε με εμφαντικό τρόπο τις «πρωτιές» που σηματοδοτούν οι επιλογές του: για πρώτη φορά μια γυναίκα, η δικηγόρος Αβρίλ Χέινς, θα ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας ισπανόφωνος μετανάστης, ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, σε μια ακόμα κίνηση γεμάτη συμβολισμό, ώστε να ανατρέψει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ.

Μια Αφροαμερικανή, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, βετεράνος της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, θα είναι η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Στα 43 του χρόνια, ο Τζέικ Σάλιβαν θα είναι ο νεαρότερος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εδώ και πολλές δεκαετίες, ο οποίος ας σημειωθεί ότι φαίνεται να έχει επικριτική γνώμη για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πάντως, όπως φαίνεται από τις επιλογές Μπάιντεν, το διπλωματικό μέλλον προβλέπεται ανατρεπτικό στη μετά-Trump εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εκλογές  |  USelections  | 

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES