ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βήμα βήμα ο σχεδιασμός της άρσης των περιοριστικών μέτρων

Το στρατηγικό πλάνο με τις εισηγήσεις των επιστημόνων για επιστροφή στην κανονικότητα αποκάλυψε η «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η «Κ» της Κυριακής αποκάλυψε το στρατηγικό σχέδιο με τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και προοδευτικής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Οι ειδικοί συστήνουν όπως η αποκλιμάκωση των μέτρων, γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη τοποθετείται στις 4 Μαΐου και η δεύτερη στις 25 Μαΐου.

A’ ΦΑΣΗ 4 ΜΑΙΟΥ

Στην πρώτη φάση εισηγείται επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων στον οικονομικό τομέα, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους ή σε εγκαταστάσεις που μπορεί να διασφαλιστεί, φυσική αυτοπροστασία των εργαζομένων:

-Εργοτάξια Υπεργολάβοι, ξυλουργοί, εργαζόμενοι στο αλουμίνιο, ελαιοχρωματιστές, οικοδομικά υλικά, είδη υγιεινής, ξυλείας και φυτώρια.

-Λαϊκές αγορές

-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με μικρό αριθμό πελατών ή με ραντεβού.

-Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με μέγιστο αριθμό 5 υπαλλήλων και αριθμό πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε επιχείρησης.

-Μετακίνηση όλων των πολιτών, δύο φορές ημερησίως.

-Άρση απαγορεύσεων για σωματική άσκηση σε ανοιχτούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης σε δυάδες.

Β’ ΦΑΣΗ 25 ΜΑΙΟΥ

Η αποτελεσματικότητα της πρώτης φάσης αποκλιμάκωσης των περιορισμών εν πολλοίς θα καθορίσει το επόμενο βήμα στις 25 Μαΐου.
Κατά την δεύτερη φάση στις 25 Μαίου, οι ειδικοί συστήνουν:
-Άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, μετά τις 9 η ώρα το βράδυ.
- Άνοιγμα κολυμβητηρίων, γυμναστηρίων
- Κομμωτήρια, σαλόνια αισθητικής κ.ά.
-Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γίνεται εισήγηση για επιστροφή τελειόφοιτων μαθητών και φοιτητών για σκοπούς προετοιμασίας τους, για τις τελικές εξετάσεις.

-Η λειτουργία των νηπιαγωγείων, τοποθετείται σε δεύτερο χρόνο και σχετίζεται με την επανεκκίνηση της εργασιακής δραστηριότητας.

Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα μπορεί να ακυρωθεί εάν η αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης δείξει ανησυχητικά στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES