ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κ» Story: Αντίο στην μεγάλη κυρία του θέατρου και της τηλεόρασης Δώρα Κακουράτου

Υπηρέτησε το θέατρο και την τηλεόραση αφιερώνοντας τη ζωή της στην υποκριτική τέχνη. Την αποχαιρετάμε ευχαριστώντας την για το γέλιο που μας χάρισε

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας». Λόγια του Κάρολου Κουν τα οποία υπηρέτησε και η Δώρα Κακουράτου, που χωρίς καμία αμφιβολία ήταν από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Κύπρου, με μια αξιοζήλευτη πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση.

Η αγαπημένη ηθοποιός, με τα χίλια πρόσωπα και επιτυχημένους ρόλους που τόσο αγαπήθηκε, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 78 της χρόνια αθόρυβα, όπως έζησε, αφού τυμπανοκρουσίες έκαναν μόνο οι επιτυχίες της.

Άνοιξε τα φτερά της για το αιώνιο φως σε ένα ταξίδι που δε θα ξεθωριάσει το όνομά της στο χρόνο, καθώς αυτό είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεάτρου και του πολιτισμού της Κύπρου.

Στην ζωή της, η σπουδαία καλλιτέχνιδα πάλεψε για αυτό που αγαπούσε, το θέατρο. Έκανε θυσίες αλλά ποτέ εκπτώσεις. Αφιέρωσε τον εαυτό της στην τέχνη της και την υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο και πάθος.

Δε θα ξεχάσει ποτέ τον πρώτο της ρόλο… πρωταγωνίστησε στο νηπιαγωγείο και καταχειροκροτήθηκε στην παράσταση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Ήξερε ότι αυτό ήταν το μέλλον της. Και τα κατάφερε. Στα 22 έζησε το απόλυτο, όπως περιγράφει στις συνεντεύξεις της. Ένα κατάμεστο θέατρο να την χειροκροτεί. Αναλαμβάνει θιασάρχης για 26 χρόνια, ένα τεράστιο φορτίο στους ώμους μιας ταλαντούχας νεαρής γυναίκας, που προκάλεσε συγκινήσεις και γέλιο.

Δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της να παραμείνει στην Κύπρο και να απορρίψει τις προτάσεις που είχε για καριέρα στην Ελλάδα. Έχει μετανιώσει ωστόσο που δεν τόλμησε όσο θα ήθελε σήμερα, με το μυαλό και την καρδιά πλέον μιας ώριμης γυναίκας.

Το κενό της οικογένειας αναπληρώνουν τα 11 βαφτιστήρια, οι φίλοι και οι καλοί συνάδελφοι, λέει. Εκτός από την υποκριτική, μεγάλη της αγάπη ήταν και η γραφή. Το 1965 εξέδωσε τη συλλογή «Πετάγματα». Ποτέ δεν σταμάτησε να γράφει. Ώρες ατελείωτης γραφής με διηγήματα και ένα μυθιστόρημα στα σκαριά.

Αντίο στην αγαπημένη Δώρα Κακουράτου, που πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα, σε επιθεωρήσεις, σε σειρές στην τηλεόραση.

Αντίο στην αγαπημένη Δώρα Κακουράτου, που κατέθεσε την ψυχή της για να σκορπίζει το γέλιο και να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους… Σε ευχαριστούμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES