ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» story: Δείτε το εμβληματικό Blair House στις ΗΠΑ

Το Blair House είναι ο ιστορικός ξενώνας του Αμερικανού Προέδρου στην Ουάσιγκτον, που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Διάσημο, ιστορικό και εμβληματικό το Blair House που κτίστηκε το 1824 και βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από τον Λευκό Οίκο, επί της Πενσυλβάνια Άβενιου.

Είναι ο προεδρικός χώρος όπου φιλοξενούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών του Προέδρου των ΗΠΑ.

Άρχισε να χρησιμοποιείται ήδη από το 1829, όταν ο Πρόεδρος Άντριου Τζάκσον μετέφερε εκεί μυστικά το άτυπο υπουργικό του συμβούλιο, στο οποίο ανήκε και ο ιδιοκτήτης του οικήματος Francis Preston Blair, για να αποφύγει τους συνεχείς καυγάδες ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Τζον Καλχούν και τον υπουργό Εξωτερικών Βαν Μπούρεν.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αγόρασε το κτίριο το 1942, μετά από παρότρυνση του Προέδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ, όταν η ανάγκη για διπλωματία αυξήθηκε γρήγορα με τον αμερικανικό στρατιωτικό ρόλο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από τότε, στο Blair House συνέβησαν διάφορα ιστορικά γεγονότα. Σε αυτό το κτήριο εκπονήθηκαν και διατυπώθηκαν το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

Αποτελούμενο από τέσσερα απρόσκοπτα συνδεδεμένα αρχοντικά –δύο στη λεωφόρο Πενσυλβάνια και δύο με θέα στο πάρκο Λαφαγιέτ στο Τζάκσον Πλέις– το Blair House διατηρεί τη μοναδική εξωτερική εμφάνιση κάθε πρωτότυπου σπιτιού με προσεκτικά ενσωματωμένο εσωτερικό.

Σήμερα, το συγκρότημα περιλαμβάνει περισσότερα από 120 δωμάτια, συνολικής έκτασης 60.600 τετραγωνικών ποδιών και προσωπικό 18 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, για την επίβλεψη όλων των πτυχών της φιλοξενίας και της συντήρησης.
Το Blair House διαθέτει 14 δωμάτια, το καθένα με πλήρες μπάνιο, τρεις επίσημες τραπεζαρίες, δύο μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων, μια ζεστή και κρύα κουζίνα υπό την επίβλεψη ενός executive chef και sous chef, ένα πλήρως εξοπλισμένο σαλόνι ομορφιάς και αίθουσα γυμναστικής.

Το κτίριο υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Όταν ένας αρχηγός κράτους μένει στο blair house, οι σημαίες του έθνους του κυματίζουν περήφανα πάνω από το κτίριο, ως μια κίνηση ευγενείας προς τον επίσημο καλεσμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES