ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ Story: Εμβόλια - Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Δείτε ποια είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από το εμβόλιο που πρέπει να θορυβήσουν το εμβολιασμένο άτομο και να ζητήσει έγκαιρα ιατρική φροντίδα.

Της Έλενας Αποστόλου

Έντονη ανησυχία προκαλούν τις τελευταίες ημέρες τα θρομβοεμβολικά περιστατικά που εντοπίστηκαν και στην Κύπρο μετά τον εμβολιασμό των ατόμων με εμβόλια για πρόληψη της covid19.

Τη θέση ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca και άλλων σκευασμάτων στην πρόληψη της Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου παρενεργειών επαναδιατυπώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Εντούτοις, καθώς εντάσσει τις θρομβώσεις ως πολύ σπάνια παρενέργεια του σκευάσματος, σημειώνει πως είναι μέγιστης σημασίας τόσο οι εμβολιασθέντες, όσο και οι επαγγελματίες Υγείας, να είναι ενήμεροι για τα πιθανά συμπτώματα που χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαικό Οργανισμό Υγείας πρέπει να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα εντός 3 εβδομάδων από το εμβόλιο:

-δύσπνοια

-πόνος στο στήθος

-πρήξιμο στα πόδια

-πόνος στα πόδια

-επίμονος κοιλιακός πόνος

-νευρολογικά συμπτώματα, όπως σοβαροί και επίμονοι πονοκέφαλοι, θολή όραση, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις (κρίσεις)

-ασυνήθιστοι μώλωπες του δέρματος ή εντοπισμός στρογγυλών σημείων πέρα από το σημείο της ένεσης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας εξέδωσε συστάσεις και προς τους επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα να διασφαλίζεται ότι οι ασθενείς που έχουν θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό να λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

Ποιοι είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν που με τις φρικαλεότητές τους κάνουν τους Ταλιμπάν να μοιάζουν ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Κ story: Οι top 5 στιγμές των εκλογών

Δείτε τις στιγμές που σημάδεψαν την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών όπου δεν έλειψαν οι αποχωρήσεις, οι καταγγελίες, ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES