ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»

Ποια η ιστορία της Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, της συγγραφέως των ρομαντικών μυθιστορημάτων, που έγραψε εκ των προτέρων το επεισόδιο της ζωής της

Ένας φόνος που έγινε στις 2 Ιουνίου του 2018 στο Όρεγκον των ΗΠΑ απέκτησε κινηματογραφικές διαστάσεις, γιατί αφορούσε τον σύζυγο της Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, της συγγραφέα ρομαντικών περιπετειών, που είχε γράψει μάλιστα ένα δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας».

Μόνο που η ίδια δεν έμεινε απλά στο βιβλίο και στη συγγραφή του, αλλά δολοφόνησε τον σύζυγό της, Ντάνιελ Μπρόφι, σκοτώνοντάς τον με δύο σφαίρες στην καρδιά, στη σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε, φόνο για τον οποίο τελικά κρίθηκε ένοχη από σώμα ενόρκων δικαστηρίου.

Αρχικά, η δολοφονία ήταν ένα μυστήριο για τις αρχές. Δεν υπήρχε προφανής ύποπτος ή κάποιο κίνητρο και ούτε έμοιαζε με ληστεία. Τρεις μήνες μετά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Νάνσι συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του συζύγου της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη 27 χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή, η 71χρονη συγγραφέας, που είναι ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», «Ο λάθος εραστής», «Ο λάθος αστυνομικός», απέρριπτε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την εικόνιζαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.

Το κίνητρο

Οι εισαγγελείς εστίαζαν στο γεγονός ότι το ζευγάρι βρισκόταν υπό οικονομική πίεση και ότι η συγγραφέας πυροβόλησε θανάσιμα τον σύζυγό της για να λάβει την ασφάλεια ζωής, η οποία είναι μεγαλύτερη από 1.5 εκατομμύρια δολάρια.

Το όπλο

Στη δίκη, οι εισαγγελείς εξήγησαν πώς η κ. Μπρόφι αγόρασε ένα όπλο και ένα πιστόλι. Στη συνέχεια αγόρασε, ξεχωριστά, επιπλέον εξαρτήματα των όπλων από το eBay. Η ίδια κατέθεσε πως το πιστόλι ήταν για προστασία, αγορασμένο με την υποστήριξη του συζύγου της και ότι τα άλλα εξαρτήματα του όπλου προορίζονταν για συγγραφική έρευνα, αγορασμένα επίσης εν γνώσει του.

Τι ανέφερε στο δοκίμιο

Το δοκίμιο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» δεν απασχόλησε ποτέ τη δικαιοσύνη, μέχρι τη στιγμή της δίκης. Σ’ αυτό, η συγγραφέας ανέφερε πως τα πυροβόλα όπλα «κάνουν πολλή φασαρία, προκαλούν χαμό, κι απαιτούν ορισμένο βαθμό ικανότητας». Αλλά, στο κείμενό της κατέληγε στο εξής: «αυτό που ξέρω για τον φόνο είναι ότι ο καθένας και η καθεμία τον έχει μέσα του, αν πιεστεί αρκετά».

Το δοκίμιο ήταν αναρτημένο στο προσωπικό της ιστολόγιο και διεγράφη την ημέρα της δολοφονίας.

Eίχε γράψει στο μπλογκ της ότι μια γυναίκα που σκοτώνει τον σύζυγό της πρέπει να είναι «αδίστακτη» και «πολύ έξυπνη», επειδή είναι πιθανό να αποτελέσει την κύρια ύποπτη. Σκέφτηκε διάφορες μεθόδους δολοφονίας, υποθέτοντας ότι τα μαχαίρια ήταν πολύ προσωπικό μέσο, το δηλητήριο είναι ανιχνεύσιμο και οι δολοφόνοι αναξιόπιστοι. Έγραψε, ωστόσο, ότι τα όπλα ήταν ακατάστατα και απαιτούσαν επιδεξιότητα.

Η ποινή

Η κατηγορία της δολοφονίας δεύτερου βαθμού, για την οποία καταδικάστηκε η κυρία Brophy, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Έχει προγραμματιστεί να καταδικαστεί στις 13 Ιουνίου.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES