ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κ» Story - Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Δεν υπάρχει πλανήτης Β, μπλα, μπλα, μπλα»

Με αφοπλιστικό ύφος η 18χρονη ακτιβίστρια κατηγορεί τους ηγέτες της υφηλίου για απραξία και επαναλαμβάνει τις πιο συχνές φράσεις τους για την κλιματική κρίση

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Για άλλη μια φορά η 18χρονη ακτιβίστρια, ταγμένη εδώ και χρόνια σε μια εκστρατεία αφύπνισης για την προστασία του περιβάλλοντος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους ηγέτες του κόσμου, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κλιματική κρίση.

Η νεαρή Σουηδέζα, από το βήμα της Συνόδου Youth4Climate στο Μιλάνο, κατηγόρησε τους ηγέτες για φλυαρία που δεν συνοδεύεται από πράξεις, με συνέπεια να συνεχίζεται η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

«Δεν υπάρχει Πλανήτης Β, μπλα, μπλα, μπλα». Δεν πρόκειται για μια ακριβή, πολιτικά ορθή, πράσινη πράξη καλοσύνης, μπλα, μπλα, μπλα. Χτίστε καλύτερα, μπλα, μπλα, μπλα. Πράσινη οικονομία, μπλα, μπλα, μπλα», είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ, η Βανέσα Νακάτε από την Ουγκάντα και εκατοντάδες άλλοι νέοι από όλο τον κόσμο παρευρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής Youth4Climate, που φιλοξενείται από την ιταλική κυβέρνηση, συζητώντας το πώς μπορούν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, τον ρόλο τους στην αλλαγή χρήσης ενέργειας, τη διατήρηση της φύσης και της κλιματικής προσαρμογής αλλά και πώς η εκπαίδευση μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία συνειδητή για το κλίμα....

«Μηδενικές εκπομπές, μπλα, μπλα, μπλα. Κλιματικά ουδέτερη, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας -λόγια, λόγια που ακούγονται υπέροχα, αλλά μέχρι στιγμής δεν οδήγησαν σε καμία ενέργεια ή ελπίδες και όνειρα. Κενά λόγια και υποσχέσεις». 

Οι προτάσεις των νέων θα εξεταστούν από τους υπουργούς κλίματος και ενέργειας που συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο στο οικονομικό κέντρο της Ιταλίας για τη συνάντησή τους πριν την COP26 αργότερα μέσα στην εβδομάδα και οι καλύτερες θα σταλούν για συζήτηση και εξέταση στη σύνοδο κορυφής στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Οι εργασίες της συνόδου θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ιταλίας, αλλά και βιντεοσκοπημένα μηνύματα από τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES