ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κ» Story: Κρις Τουμάζου - Το βραχιόλι που θα μας αλλάξει την ποιότητα ζωής

Ο Επιστήμονας της Χρονιάς στα Man of the Year Awards παρουσίασε την πρωτοποριακή ανακάλυψή του, το βραχιόλι, με το οποίο θα μπορούμε να επιλέγουμε τρόφιμα που είναι συμβατά με το DNA μας

Της Έλενας Αποστόλου

H καλή μας υγεία… μπορεί να φορεθεί στο χέρι μας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ανακάλυψη του Κύπριου καθηγητή βιοϊατρικής μηχανικής στο Λονδίνο, Κρις Τουμάζου, που υπόσχεται να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων βασισμένες στο DNA μας και μάλιστα φορώντας απλώς ένα βραχιόλι. Στο οπτικογραφημένο μήνυμά του μετά τη βράβευσή του στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards, ως επιστήμονα της χρονιάς, ο κύριος Τουμάζου παρουσίασε την ανακάλυψη του και πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η τεχνολογία βοηθά τη σωστή επιλογή τροφίμων για τον οργανισμό μας, μέσω ενός gadget με το
DNA μας. Πρόκειται για βραχιόλι που χρησιμοποιούμε στο σουπερμάρκετ. Δείχνει κόκκινο όταν δεν βοηθά τον οργανισμό μας και πράσινο όταν είναι καλό για την υγεία μας. Βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας, του διαβήτη, της πίεσης αλλά και των καρδιοπαθειών.

Η ανακάλυψή του που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, ξεκίνησε περισσότερο από ανάγκη να βελτιώσει την καθημερινότητα του γιου του που πάσχει από μια σπάνια γενετική ασθένεια. Ο επαναστατικός αυτός τρόπος βοηθά και όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία μπορούν να βελτιωθούν με την καλή διατροφή και άσκηση. Η τεχνολογία προσαρμόστηκε και στην COVID-19 εποχή.
1,08 - 1.27 Πέρυσι προσαρμόσαμε την τεχνολογία για COVID test, τη χειρότερη καταστροφή που βιώσαμε στη ζωή μας. Αυτό είναι για γυναίκες και άντρες τη χρονιά του COVID.

Το βραχιολάκι DNANudge χρησιμοποιεί πληροφορίες βασισμένες στο DNA μας για να μας βοηθήσει να κάνουμε υγιεινές επιλογές καθώς ψωνίζουμε στο σουπερμάρκετ. Αναλύοντας το τμήμα του γενετικού μας κώδικα που καθορίζει την ευαισθησία σε συνθήκες υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως ο διαβήτης, το DNANudge μάς λέει ποια τρόφιμα είναι τα καλύτερα για εμάς και ποια θα ήταν καλό να μην τα πάρουμε μαζί μας στο ταμείο.

Στην ουσία το βραχιολάκι αυτό σαρώνει τα barcodes των προϊόντων και στη συνέχεια ανάβει ένα πράσινο φως που μας «επιτρέπει» να αγοράσουμε το συγκεκριμένο προϊόν. Εάν το φως στο βραχιόλι γίνει κόκκινο, τότε πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να είναι επιβλαβές μακροπρόθεσμα για την υγεία μας. Στην περίπτωση αυτή, η εφαρμογή στο κινητό που συνδέεται με το βραχιόλι μάς προτείνει τις εναλλακτικές του συγκεκριμένου προϊόντος που θα ήταν πιο υγιεινές για τον δικό μας οργανισμό. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό της υγιεινής ζωής, το βραχιόλι αυτό μάς υπενθυμίζει με ένα πορτοκαλί φως ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε γυμναστική ή να κινηθούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Έλενας Αποστόλου

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

«K» Story: Ποιοι είναι οι ISIS-K;

Ποιοι είναι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν που με τις φρικαλεότητές τους κάνουν τους Ταλιμπάν να μοιάζουν ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES