ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Μουντιάλ - Είναι πολλά τα λεφτά!

Το τρόπαιο, τα χρηματικά έπαθλα και τα κέρδη των ομοσπονδιών που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, που διεξάγεται στο Κατάρ

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κατάρ, στην πιο λαμπρή γιορτή του ποδοσφαίρου με ποδοσφαιριστές, ομοσπονδίες και φίλαθλο κόσμο να αποθεώνουν την στρογγυλή θεά που προσφέρει συγκινήσεις.

Και να ήταν μόνο οι συγκινήσεις… οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν μόνο για συγκινήσεις και για την «εθνική υπερηφάνεια», καθώς η FΙFA για τη διοργάνωση του 2022 έχει προβλέψει ένα κόμμα επτά δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες της διοργάνωσης, με τις μεγαλύτερες δαπάνες να είναι χρηματικά και λειτουργικά έπαθλα.

440 εκατομμύρια δολάρια: Το συνολικό έπαθλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, από 400 εκατομμύρια δολάρια το 2018. Συγκριτικά, το έπαθλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019 ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια.

Να μην ξεχνάμε και την κατάκτηση του τροπαίου, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων, αξία που σε μέταλλο ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Το κάθε λάκτισμα της μπάλας έχει τεράστια οικονομική σημασία για τις ομοσπονδίες, καθώς οι παρούσες Εθνικές ομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία για το Κατάρ εξασφαλίζοντας από την FIFA περίπου 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Τεράστια είναι και τα μετέπειτα ποσά που θα καταβληθούν με βάση την πορεία τους στη διοργάνωση. Αναλυτικά:

- Μπόνους συμμετοχής: 2.5 εκ. δολάρια

- Φάση ομίλων: φάση 9 εκ.

- Φάση των «16»: 13 εκ.

- Προημιτελικοί: 17 εκ.

- Τέταρτη θέση: 25 εκ.

- Τρίτη θέση: 27 εκ.

- Φιναλίστ: 30 εκ.

- Παγκόσμιος πρωταθλητής: 42 εκ.

4,7 δισεκατομμύρια δολάρια: Τα αναμενόμενα έσοδα της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της, για το 2022.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης ανέρχονται σε 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια και τα δικαιώματα μάρκετινγκ αποφέρουν άλλα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις εισιτηρίων και τα δικαιώματα φιλοξενίας ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι πολλά τα λεφτά… και η μπάλα απ’ ότι φαίνεται έχει και αυτή την τιμή της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES