ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Μπόρις Τζόνσον: Αντίο στον σκανδαλώδη γκαφατζή

Μια πορεία γεμάτη σκάνδαλα και γκάφες ήταν η θητεία του παραιτηθέντα πρωθυπουργού της Βρετανίας, ο οποίος, ωστόσο, χάρισε αμέτρητες στιγμές γέλιου με τις ατάκες και τις κινήσεις του

Αντισυμβατικός, σόουμαν, πληθωρικός: μοναδικός στο είδος του… γκαφατζής αλλά και σκανδαλώδης. Αυτός ήταν ο Μπόρις Τζόνσον της δεκαετίας του 80, όταν ήταν δημοσιογράφος στις Βρυξέλλες, αλλά είχε απολυθεί – αποπεμφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, από θέσεις στις οποίες είχε βρεθεί, αλλά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ. Πορεία γεμάτη ψέματα, σκάνδαλα, γκάφες, αμφιβόλου ποιότητας αστεϊσμούς αλλά και επεισόδια που προκάλεσαν γέλιο, πολλές φορές μέχρι δακρύων.

Οι επικριτές του πολλοί, τον έχουν συγκρίνει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Ντόναλτ Τραμπ, ενώ τον χαρακτήριζαν ελιτιστή προβοκάτορα, με εκούσια έλλειψη πολιτικής ορθότητας και ροπή στο ψεύδος, από τον καιρό που ήταν δημοσιογράφος και παραποιούσε τα γεγονότα.

Δεν είναι τυχαίο και το παρατσούκλι που του έχουν αποδώσει. «ΜποΤζο», που ναι μεν αποτελείται από τα πρώτα γράμμα του ονόματος και του επιθέτου του, όμως υπάρχει μια έμμεση πλην σαφής αναφορά στον διάσημο κλόουν Μπόζο (που στην αργκό σημαίνει βλάκας), επισημαίνοντας έτσι τον ρόλο του ως τσαρλατάνου της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Τα σκάνδαλα

Τι να πρωτοθυμηθούμε: το θυελλώδες Μπρέξιτ, τα κορωνοπάρτι στα οποία συμμετείχε στην καραντίνα, τα ψέματα ακόμη και στη βασίλισσα, τις σκανδαλώδεις συμβάσεις αξίας δισεκατομμυρίων λιρών χωρίς διαγωνισμούς, την πανάκριβη ανακαίνιση της Ντάουνινγκ Στριτ, τις διπλωματικές γκάφες που οδηγούσαν στην οργή κυβερνήσεων και τέλος στον διορισμό Κρίστοφερ Πίντσερ που είχε στο παρελθόν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά και το σκάνδαλο με τον Ιμράν Άχμεντ Καν.

Πάντως, ήταν ο πολιτικός που πίστευε  στη θεωρία ότι είναι καλό να είσαι στην επικαιρότητα, ακόμα και αν αυτό αφορά πρωτοσέλιδα σκανδαλοθηρικών εφημερίδων. 

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES