ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κ» Story: Μπόρις Τζόνσον - Υποσχέθηκε “Hasta la vista, baby”

Σε αποθεωτικό κλίμα αποχαιρέτησαν οι Τόρις τον Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο οποίος χρησιμοποίησε τη θρυλική φράση του Σβαρτσενέγκερ στις ταινίες του Terminator

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Αν παρακολουθούσες την τελευταία εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», όταν έλαβε θερμό χειροκρότημα από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, θα πίστευες ότι πραγματικά φεύγει θριαμβευτής και όχι βυθισμένος σε σκάνδαλα και διαμάχες.

Με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές τελείωσε η σαπουνόπερα του Μπόρις Τζόνσον. Ή όχι; Ο ίδιος υποσχέθηκε «στο επανιδείν», χρησιμοποιώντας τη θρυλική φράση του Άρνολτ Σβαρτσενέγκερ από τις ταινίες Terminator.

«Αυτά τα τελευταία χρόνια υπήρξαν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εδώ και hasta la vista, baby», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον και άφησε το κοινό σε μια αγωνία, όπως όλα τα τηλεοπτικά δράματα στα οποία θα υπάρξει και συνέχεια.

Εννοείται πως η υποκρισία ήταν στον μεγαλείο της, καθώς πολλοί από τους βουλευτές των Τόρις που τον επευφημούσαν, τις προηγούμενες ημέρες ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι. Μόνο η Τερέζα Μέη κατάφερε να κρατήσει το παγερό της ύφος απέναντι στη θερμή ατμόσφαιρα. Πάντως, ο ίδιος φαίνεται να έχει τη συνείδησή του καθαρή, αφού εξήρε με κάθε τρόπο την πρωθυπουργική του θητεία.

«Βοηθήσαμε, βοήθησα, να βγάλουμε αυτή τη χώρα από την πανδημία και να συμβάλουμε στη διάσωση μίας άλλης χώρας από τον βαρβαρισμό. Και, ειλικρινά, αυτά είναι αρκετά για την πορεία. Αποστολή εξετελέσθη σε μεγάλο βαθμό» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ίδια ώρα το βήμα για να δώσει «λίγες συμβουλές» σε αυτόν που θα τον διαδεχθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ:«Παραμείνετε κοντά στους Αμερικανούς, υποστηρίξτε τους Ουκρανούς, αγωνιστείτε για την ελευθερία και τη δημοκρατία παντού. Μειώστε τους φόρους και απορρυθμίστε όπου μπορείτε για να κάνετε αυτή τη χώρα τον καλύτερο τόπο για να ζήσει και να επενδύσει κανείς».

Πάντως, αυτό δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο στη σαπουνόπερα Τζόνσον, καθώς θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα εκλεγεί ο διάδοχός του. Όσο για το εάν θα επιστρέψει; Ο ίδιος χρησιμοποιώντας τη θρυλική φράση του Terminator φαίνεται ότι αφήνει την εξώπορτα του αριθμού 10 λίγο μισάνοιχτη. Ίδωμεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X