ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Νέο Κυπριακό Μουσείο - Δείτε πώς θα είναι το στολίδι της Κύπρου

Στόχος να καταστεί η ναυαρχίδα των σημείων αναφοράς της Κύπρου αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Νέο Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας, ένα τοπόσημο που με την ιδιαίτερη αισθητική, αρχιτεκτονική και ιστορική του σημασία, αναμένεται ότι στα μέσα του 2026 θα αποπερατωθεί και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των σημείων αναφοράς της Κύπρου και ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Το Μουσείο, συνολικού εμβαδού 30.000τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων υπογείων), θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 40.000τ.μ., σε μια σημαντική κεντρική περιοχή της Λευκωσίας, στον χώρο του παλαιού Γενικού Νοσοκομείου, εμβαδού 40.000τ.μ. απέναντι από την Βουλή των Αντιπροσώπων και παρά το υφιστάμενο Κυπριακό Μουσείο και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Θα περιλαμβάνει μόνιμους εκθεσιακούς χώρους 5.500τ.μ. που θα φιλοξενούν γύρω στις 6.500 αρχαιότητες, χώρους περιοδικών εκθέσεων 1.000τ.μ., χώρους εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστήρια συντήρησης 2.000τ.μ., υπόγειους χώρους στάθμευσης, αποθήκες αρχαιοτήτων 5.000τ.μ, εστιατόριο, καφετέρια, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, γραφεία, πωλητήριο/ art shop και εκτενή τοπιοτέχνηση των εξωτερικών χώρων.

Στα έργα τοπιοτέχνησης θα περιλαμβάνεται και δημόσια πλατεία με σιντριβάνι, η οποία θα σηματοδοτήσει και θα αναβαθμίσει τη νέα, βελτιωμένη εικόνα του αστικού κέντρου.

Το έργο το οποίο έχει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου «Theoni Xanthi XZA Architects LLC» έχει κατακυρωθεί στην κοινοπραξία «Iacovou - Cyfield (M) Joint Venture» έναντι περίπου του ποσού των εκατό σαράντα τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES