ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ Story: Ποια χιονισμένα τοπία έκαναν viral οι Κύπριοι

Το χειμωνιάτικο σκηνικό και τα χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά ενέπνευσε τους Κύπριους που μοιράστηκαν τις ομορφιές του τόπου μας

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

Με απέραντη… winter wonderland µε το αφράτο χιόνι να σιγοπέφτει, είναι η ορεινή και ημιορεινή Κύπρος με τα χιονισμένα χωριά να πρωταγωνιστούν σαν σ’ έναν πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής. Πάμε να απολαύσουμε αυτά τα παραμυθένια ορεινά χωριά, στα λευκά, όπως τα απαθανάτισε ο ενθουσιασμός χρηστών του γκρουπ Καιρόφιλοι Κύπρου αλλά και φωτογράφων.

*Εντυπωσιακες οι φωτογραφίες του φωτογράφου Φίλιππου Χρήστου, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ο φακός απαθανάτισε στο χιονισμένο τοπίο λίγο πιο πάνω από την Κακοπετριά την άγρια ομορφιά αγρινών, που λόγω της μοναδικότητάς τους, της σπανιότητας και της χάρης τους, θεωρούνται σύμβολο για τη Κύπρο. Αν και τα αγρινά είναι δειλά ζώα και δύσκολα μπορεί να τα πλησιάσει άνθρωπος ο φωτογράφος τράβηξε εντυπωσιακά καρέ.

*Σαν card postal. Η φωτογραφία του Αλέξη Ρήγα, έχει γίνει viral. Από το όμορφο Παλαιχώρι, το οποίο είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο περίπου 930 μέτρων, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Κύπρου. Το χωριό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το οποίο κάλυψε λευκό πέπλο, απέχει μόλις 43 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία.

*Ονειρικό το σκηνικό και στο βίντεο του Χρήστου Μπέλεση από τον Πεδουλά, με τις νιφάδες να πέφτουν και να προσθέτουν μαγεία στην παραμυθένια εικόνα. Ο Πεδουλάς είναι κτισμένος στην κοιλάδα της Μαραθάσας, σε μέσο υψόμετρο 1.090 μέτρων, ενώ είναι από τα ψηλότερα χωριά της Κύπρου.

*Νοερά μεταφερθήκαμε μέσω του Νεόφυτου Νεοφύτου στον καταρράκτη Χαντάρας στο Φοινί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους σε μέσο υψόμετρο 920 μέτρων. Ο καταρράκτης πήρε το όνομά του από τη λέξη «αντάρα» που σημαίνει «θόρυβος νερού».

* Όμορφες εικόνες και από τον καταρράκτη των Καληδονίων, στις Πλάτρες μας χάρισε ο Bora Markovic. Το όνομά του, o καταρράκτης, το πήρε από Σκωτζέζους που επισκέφθηκαν την περιοχή και γοητεύτηκαν απο την ομορφιά του. Τους θύμισε την πατρίδα τους και τον ονόμασαν καταρράκτη της Καληδονίας, όπως ονομαζόταν στα αρχαία χρόνια η Σκωτία.

*Η Ελένη Χαραλάμπους Παπαντωνίου μας ταξίδεψε στο Καμπί του Φαρμακά που βρίσκεται σε υψόμετρο 860 μέτρων και απέχει 55 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Απαθανάτισε το πανέμορφο δεντρόσπιτο, στο σημείο όπου βρίσκεται «ο πλάτανος του Καρπή τζιαι της Φανούς». Μια εικόνα που δίνει την αίσθηση ότι βγήκε από παραμύθι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X