ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Κ» Story: Ποιες είναι οι κόρες του Πούτιν που υφίστανται κυρώσεις

Οι κόρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, αποτελούν δύο από τα νέα πρόσωπα στον αυξανόμενο κατάλογο των Ρώσων που υφίστανται κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία έχει προσελκύσει εκ νέου το ενδιαφέρον γύρω από την οικογενειακή ζωή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκαλύπτοντας δύο νέους στόχους: την Κατερίνα και τη Μαρία, τις μεγαλύτερες κόρες του, τη ζωή των οποίων καλύπτει πέπλο μυστηρίου.

Οι ΗΠΑ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» τις κόρες του Πούτιν, τις οποίες απέκτησε με την πρώην σύζυγό του και αεροσυνοδό Λιουντμίλα Σκρέμπνεβα, με την οποία ήταν παντρεμένος για τρεις δεκαετίες, μέχρι το διαζύγιό τους το 2013. Ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι πολλά περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου Προέδρου κρύβονται από μέλη της οικογένειάς του.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στη λίστα των κυρώσεων κατονόμασε μάλιστα τις δύο γυναίκες, την Καταρίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, την οποία περιγράφει ως «ηγετικό στέλεχος εταιρείας τεχνολογίας που υποστηρίζει τη ρωσική αμυντική βιομηχανία» και τη Μαρία Βορόντσοβα, 36 ετών, επικεφαλής προγράμματος γενετικής έρευνας που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος και «επιβλέπεται προσωπικά» από τον πρόεδρο Πούτιν. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αυτά τα άτομα έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού λαού».

Ποιες είναι οι κόρες του Ρώσου Προέδρου, για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει περήφανος, χωρίς να αποκαλύπτει παρά ελάχιστα για την ύπαρξή τους;

Στα –πολύ σπάνια– σχόλιά του γι’ αυτές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκαλύψει πως οι κόρες του σπούδασαν στη Ρωσία, μιλάνε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες και ζουν στην πατρίδα τους.

Το 2020, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξηγούσε πως αποφεύγει να δίνει πληροφορίες για την οικογένειά του για λόγους «ασφαλείας», αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως έχει εγγόνια, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Η Μαρία Βορόντσοβα

Η Μαρία Βορόντσοβα γεννήθηκε το 1985 στο Λένινγκραντ και είναι ενδοκρινολόγος και συνιδιοκτήτης ιατρικής εταιρείας επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Η ερευνήτρια ιατρικής ζει στη Μόσχα με τον Ρώσο ολλανδικής καταγωγής σύζυγό της, Γιόριτ Φάασεν, με τον οποίο φέρεται να έχουν ένα παιδί –ο Πούτιν είχε πει στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν το 2017 ότι ήταν παππούς. Όταν ο Στόουν ρώτησε αν έπαιζε με το εγγόνι του, ο Πούτιν απάντησε: «Πολύ σπάνια, δυστυχώς».

Το 2013 έχει γραφτεί ότι ζούσαν στο ρετιρέ ενός ακριβού κτιρίου στο Άμστερνταμ. Το 2014, Ολλανδοί γείτονες της ζήτησαν να απελαθεί από τη χώρα, αφότου φιλορωσικές δυνάμεις κατέρριψαν την πτήση MH17 πάνω από την Ουκρανία.

Πρόσφατα, ομάδα κατοίκων του Άμστερνταμ ζήτησαν τη Βορόντσοβα να κάνει έκκληση στον πατέρα της να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Καταρίνα Τιχόνοβα 

Η Καταρίνα Τιχόνοβα, γεννημένη το 1986 στη Γερμανία, όταν η οικογένεια ζούσε εκεί κατά τη θητεία του πατέρα της στην KGB, δραστηριοποιείται στον ακαδημαϊκό χώρο, με ειδικότητα στις ασιατικές σπουδές και τις επιχειρήσεις. Είναι επίσης ταλαντούχα χορεύτρια και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού rock ‘n’ roll.

Η Κατερίνα παντρεύτηκε τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Kίριλ Σαμαλόφ, το 2013, γιο ενός έμπιστου συμβούλου του Πούτιν και συνιδιοκτήτη της Rossiya Bank, την οποία οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως την προσωπική τράπεζα των κορυφαίων αξιωματούχων του Κρεμλίνου. Ο Κιρίλ διορίστηκε επικεφαλής νομικός σύμβουλος για την ξένη οικονομική δραστηριότητα της Gazprom το 2002, όταν ήταν μόλις 20 ετών. Το ζευγάρι χώρισε το 2018 και η υπόθεση διαζυγίου αποκάλυψε ότι η περιουσία τους ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έχει και άλλα παιδιά;

Η ταυτότητα των δύο θυγατέρων του Πούτιν δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ επισήμως από τον ίδιο ή από το Κρεμλίνο και δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα φωτογραφίες τους ως ενήλικες. Άλλωστε, ακόμα και ο αριθμός των παιδιών που έχει αποκτήσει ο Πούτιν είναι ένα μυστήριο.

Ο ίδιος έχει πει στο παρελθόν: «Έχω μία ιδιωτική ζωή στην οποία δεν επιτρέπω παρεμβάσεις. Πρέπει να γίνεται σεβαστή».

Στη Ρωσία υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο Πούτιν έχει και μία τρίτη, ακόμα πιο κρυφή κόρη, από έναν πολυετή δεσμό με τη Σβετλάνα Κριβονόγκιχ, μια Ρωσίδα επιχειρηματία που λέγεται ότι ξεκίνησε από καθαρίστρια.

Τα Pandora Papers αποκάλυψαν ότι η 46χρονη Σβετλάνα έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα στο Μονακό, μέσω μίας offshore εταιρείας που φέρεται να ιδρύθηκε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου γέννησε ένα κορίτσι. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι είναι κόρη του Πούτιν.

Τέλος, υπάρχουν φήμες ότι ο Πούτιν έχει αποκτήσει έως και τέσσερα παιδιά με την κατά 30 χρόνια νεότερη φιλενάδα του, Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής και μετέπειτα βουλευτή

Αλίνα Kαμπάεβα. Ούτε τα παιδιά, αλλά ούτε και η σχέση του αυτή έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Πολλές πτυχές της προσωπικής ζωής του Ρώσου προέδρου παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό και μία από αυτές αποτελεί το πόσα παιδιά έχει και πού βρίσκονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES