ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story - Πρίγκιπας Λούις: Ο αξιολάτρευτος τετράχρονος που μας θυμίζει Χάρρυ

Πώς κατάφερε ο σκανδαλιάρης μπόμπιρας να είναι το πρόσωπο της εβδομάδας και να γίνει viral

Λούις Άρθουρ Τσαρλς, ελληνιστί Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος. Αυτό είναι το πλήρες όνομα του Βενιαμίν της οικογένειας του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, εγγονός του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνας και δισέγγονος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του πρίγκιπα Φίλιππου.

Είναι πέμπτος στη γραμμή διαδοχής του Βρετανικού θρόνου μετά τον παππού του, τον πατέρα του και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, τον πρίγκιπα Γεώργιο και την πριγκίπισσα Καρλότα, αλλά είναι αυτός που κλέβει την παράσταση όπου κι αν βρίσκεται, όπως ακριβώς έγινε και στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο.

Αναμφίβολα, ο τετράχρονος είναι το πρόσωπο της εβδομάδας και η χαρούμενη νότα στη ρουτίνα μας, δίνοντας μια αναπάντεχη προβολή στη βρετανική μοναρχία με τη χαριτωμένη συμπεριφορά του, δείχνοντας πως είναι ένα «φυσιολογικό» παιδί που δεν τον σταματούν τα πρωτόκολλα ακόμα και όταν όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του.

Ο σκανδαλιάρης γαλαζοαίματος μπόμπιρας δεν ξέρει από βασιλικά πρωτόκολλα και τύπους και καταφέρνει με τις γκριμάτσες και τη ζωηρή προσωπικότητά του να προκαλέσει γέλιο και σχόλια για το πόσο αξιολάτρευτος είναι.

Τα πρώτα σημάδια τα έδειξε ήδη στις αεροπορικές επιδείξεις. Από το μπαλκόνι των ανακτόρων έγινε ο αγαπημένος των φωτογράφων αλλά και του διαδικτύου, με τις απίστευτες και επικές γκριμάτσες του. Λίγο η μη... ανοχή στον θόρυβο των αεροσκαφών, λίγο η άνεσή του να συνομιλεί με τη βασίλισσα-προγιαγιά του και λίγο η σπιρτάδα του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον έκαναν το απόλυτο viral.

Κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, όταν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια παρακολουθούσε τη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου, ο πρίγκιπας Λούις αποφάσισε πως το βρετανικό κοινό χρειαζόταν ένα σίκουελ, χωρίς να πτοηθεί που καθόταν η μητέρα του για ευνόητους λόγους δίπλα του.

Έκανε κοροϊδευτικούς μορφασμούς στη δούκισσα του Κέιμπριτζ, δοκιμάζοντας την υπομονή της, τσακωνόταν με τα ξαδέλφια του για τα ζαχαρωτά τραβώντας τα μαλλιά τους, κάθισε στα γόνατα του πρίγκιπα παππού του, ενώ έκανε κάθε είδους γκριμάτσες και χειρονομίες σε κοινή θέα.

Όταν δεν γκρίνιαζε και δεν διαμαρτυρόταν, ο πέμπτος στη διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας, Λουις, έκανε βόλτες μπρος και πίσω, χόρευε και δεν σταματούσε να μιλά. Όποτε κι αν προσπάθησε η Κέιτ να τον σταματήσει, ο μικρός της έκλεινε το στόμα, την κορόιδευε, μέχρι που έπρεπε να επέμβει και ο θείος του, Mike Tindall, σύζυγος της Zara –κόρης της βασίλισσας Άννας και ξαδέρφης του William– που καθόταν πίσω του.

Ιδιαίτερα, πάντως, τρυφερή στιγμή για τον σκανδαλιάρη πρίγκιπα ήταν όταν κάθισε στα γόνατα του παππού του αλλά και όταν αγκάλιασε τη μητέρα του, δίνοντάς της ένα γλυκό φιλί, ενέργεια που προφανώς έκανε τη δούκισσα να χαλαρώσει και να ξεχάσει την άτακτη συμπεριφορά του γιου της.

Οι γονείς του έκαναν μια σχετική ανάρτηση στο Instagram, που αφορούσε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, στην οποία μάλιστα σχολίασαν και τη συμπεριφορά του μικρού άτακτου πρίγκιπα. «Τι φανταστικό σαββατοκύριακο εορτασμών», έγραψαν. «Το να βλέπεις ανθρώπους σε όλη τη χώρα να έρχονται μαζί με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους τους ήταν εξαιρετικά ξεχωριστό. Ευχαριστώ όλους όσοι έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους στη βασίλισσα και στα εμπνευσμένα 70 χρόνια ηγεσίας της. Από τα πλήθη στο Mall, μέχρι τις κοινότητες που φιλοξενούν πάρτι στον δρόμο πάνω-κάτω στη χώρα, ελπίζουμε να είχατε ένα σαββατοκύριακο αξέχαστο. Όλοι περάσαμε απίστευτα, ειδικά ο Louis… W & C».

Πάντως, ο μπόμπιρας είναι αυτός που μας έφτιαξε τη διάθεση και θυμίζει λίγο πολύ τον θείο του, πρίγκιπα Χάρι, όταν ήταν παιδί. Ένα ζωηρό αγόρι δίπλα στον σοβαρό αδελφό του, Ουίλιαμ, όπως ακριβώς και τώρα ο Λούις, σε σχέση με τα αδέλφια του. Στον Λούις όπως και στον Χάρι επιτρέπεται να είναι οι «εαυτοί» τους, αφού και οι δυο τους δεν θα γίνουν ποτέ Βασιλιάδες, εν αντιθέσει με τον Ουίλιαμ και τον Τζώρτζ που είναι άμεσοι διάδοχοι του θρόνου.

Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES