ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Πριγκίπισσα Άννα - Το «σκληρό καρύδι» της βασιλικής οικογένειας

Έζησε μια ζωή γεμάτη έρωτες, γάμους και χωρισμούς και απόπειρες απαγωγής η μοναδική κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ

Η Άννα Ελισάβετ Αλίκη Λουίζα γεννήθηκε στην Οικία Κλάρενς στις 15 Αυγούστου 1950 και ώρα 11:50 π.μ. Είναι το δεύτερο παιδί και η μοναχοκόρη της Ελισάβετ Β' και του Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Είναι η ήσυχη δύναμη της βασιλικής οικογένειας και εκτός από τον τίτλο της πριγκίπισσας την χαρακτηρίζουν και πάρα πολλοί χαρακτηρισμοί ένεκα και του επαναστατικού και δυναμικού της χαρακτήρα.

Ξεχωρίζουμε τον χαρακτηρισμό «βράχος» γιατί στεκόταν πάντα στο πλευρό της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, στηρίζοντάς την σιωπηλά σε κάθε της βήμα. Νεαρότερη την ακολουθούσε και το παρατσούκλι της «βασιλικής αγένειας», επειδή κάποτε είχε πει σε φωτογράφους να «ξεκουμπιστούν».

Ποια είναι η πριγκίπισσα Άννα

Η πριγκίπισσα Άννα, κάποτε ήταν δεύτερη στη σειρά για τον θρόνο, πίσω μόνο από τον μεγαλύτερο αδελφό της Κάρολο. Τώρα, είναι 16η, μετά τις αφίξεις των παιδιών και των εγγονών των αδελφών της, καθώς και τον θάνατο της μητέρας της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Εξακολουθεί να κατέχει σημαντικό ρόλο στη μοναρχία, όχι μόνο ως κόρη ενός πρώην μονάρχη και αδελφή του σημερινού βασιλιά, αλλά και ως ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη του The Firm -και ως το μόνιμο «σκληρό καρύδι» της βασιλικής οικογένειας. Η Άννα είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς είναι προστάτης σε περίπου 200 οργανισμούς.

Είναι επίσης γνωστή για το ταλέντο της στην ιππασία, στην οποία έχει κερδίσει δύο αργυρά μετάλλια (1975) και ένα χρυσό (1971), ενώ ήταν το πρώτο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πικάντικη η προσωπική ζωή της

Αντισυμβατική στην προσωπική της ζωή η πριγκίπισσα Άννα. Δεν έκανε εκπτώσεις στην ευτυχία της. Το 1968 γνώρισε τον Mark Phillips, ολυμπιονίκη της ιππασίας και αξιωματικό του στρατού, σε ένα πάρτι για λάτρεις των αλόγων στο Mexico City στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους συμμετείχε τόσο η πριγκίπισσα όσο και ο Phillips.

Η Anne είχε γνωρίσει τον Andrew Parker Bowles το 1970 (δύο χρόνια μετά τη σχέση της με τον Phillips και τρία χρόνια πριν παντρευτεί) και παρά το γεγονός ότι είχαν μια καλή σχέση, το ζευγάρι δεν μπορούσε να παντρευτεί καθώς εκείνος ήταν Καθολικός. Τελικά ο Bowles παντρεύτηκε την Camilla, με την οποία χώρισε, με εκείνη να παντρεύεται τον πρίγκιπα Κάρολο. Η Άννα και ο Andrew παρέμειναν καλοί φίλοι και μάλιστα έγινε και νονός της κόρης της με τον Mark Phillips, Zara.

Η πριγκίπισσα παντρεύτηκε τελικά τον Mark Phillips στις 14 Νοεμβρίου 1973. Έκαναν δύο παιδιά, τον Peter που γεννήθηκε το 1977 και τη Zara που γεννήθηκε το 1981, ωστόσο επειδή ο Phillips είχε αρνηθεί να πάρει τίτλο μετά τον γάμο του, τα παιδιά τους ήταν τα πρώτα της βασιλικής οικογένειας για πάνω από 500 χρόνια που γεννήθηκαν χωρίς τίτλο.

Τα μαύρα σύννεφα στο γάμο τους, αποκάλυψαν τα δημοσιεύματα της εποχής, που έγραφαν ότι η Anne είχε εξωσυζυγική σχέση με τον σωματοφύλακά της -μια σχέση που μπήκε στην πλοκή του The Crown- με την Άννα να παραλαλάει τη βασίλισσα να μην του δώσει μετάθεση.

Λίγα χρόνια αργότερα, η πριγκίπισσα μπλέχτηκε σε ακόμα ένα ερωτικό σκάνδαλο, αφού οι φήμες την ήθελαν να έχει σχέση με τον ηθοποιό Anthony Andrews. Εκείνος είχε δηλώσει αργότερα ότι ήταν φίλοι με την πριγκίπισσα και τον σύζυγό της και τους έδενε το πάθος τους για τα άλογα.

Λίγο πριν το διαζύγιό της με τον Phillips το 1992, η Anne είχε γνωρίσει τον δεύτερο σύζυγό της Timothy Laurence. Φήμες θέλουν το ζευγάρι να είχε σχέση πριν το διαζύγιο της Άννας. Δημοσίευμα του People το 1989 επιβεβαίωνε ότι ο Laurence είχε στείλει στην Άννα μια σειρά από ερωτικές επιστολές.

Ξεσπά και πάλι σκάνδαλο με την εφημερίδα Sun να απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τις ερωτικές επιστολές.

Εκτός από την Άννα, βέβαια, και ο Phillips είχε παράλληλες σχέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Chicago Tribune, o σύζυγος της πριγκίπισσας είχε σχέσεις με πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του γάμου του, ανάμεσα στις οποίες και η παρουσιάστρια Angela Rippon, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Kathy Birks και το μοντέλο Pamella Bordes. Μάλιστα, όπως αποκαλύφτηκε το 1991, ο Phillips είχε αποκτήσει κι ένα παιδί εκτός γάμου.

Το διαζύγιο και ο δεύτερος γάμος

Η πριγκίπισσα Άννα και ο Phillips ζούσαν ουσιαστικά ξεχωριστές ζωές τη δεκαετία του '80. Το ζευγάρι χώρισε το 1989 ενώ αιτήθηκαν για διαζύγιο το 1992. Οκτώ μήνες αργότερα παντρεύεται τον αγαπημένο της Timothy Laurence. Ο Laurence είναι συνταξιούχος αξιωματικός του βρετανικού ναυτικού και πρώην ιπποκόμος της βασίλισσας.

Η απόπειρα απαγωγής της

Κινηματογραφική ήταν η απόπειρα απαγωγής της τον Μάρτιο του 1974. Την ώρα που η Άννα και ο Μαρκ Φίλιπς επέστρεφαν από μια φιλανθρωπική εκδήλωση, το αυτοκίνητο του ζεύγους αναγκάστηκε να σταματήσει στη λεωφόρο Μολ του Λονδίνου από ένα άλλο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου εξήλθε από αυτό και άρχισε να πυροβολεί. Ο σωματοφύλακας της Άννας, επιθεωρητής Τζέιμς Μπίτον, βγήκε από το αυτοκίνητο για να προστατέψει την πριγκίπισσα και να αφοπλίσει τον Ιαν Μπολ. Η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ο οδηγός της Άννα. Στο περιστατικό τραυματίστηκε και δημοσιογράφος.

Ο Μπολ πλησίασε την πριγκίπισσα και της είπε πως σχεδίαζε να την απαγάγει για λύτρα 2 ή 3 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία σκόπευε να δωρίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Ακολούθως, διέταξε την Άννα να βγει από το αυτοκίνητο, ενώ η ίδια φέρεται να απάντησε «Δεν υπάρχει περίπτωση» («Not bloody likely!») και προσπάθησε να χτυπήσει τον Μπολ. «Παραλίγο να χάσω την ψυχραιμία μου μαζί του, αλλά ήξερα ότι αν το έκανα θα έπρεπε να τον χτυπήσω και θα με πυροβολούσε» είχε δηλώσει η ίδια στο BBC.

Εξερχόμενη της λιμουζίνας, με την κυρία επί των τιμών Ροουίνα Μπράσι, είχε μεγάλη τύχη καθώς την έσωσε ένας περαστικός, πρώην μποξέρ, ο Ρον Ράσελ, ο οποίος χτύπησε τον Μπολ. Αστυφύλακας που είδε το περιστατικό, ειδοποίησε για ενισχύσεις, προτού τραυματιστεί και αυτός από τα πυρά του δράστη ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES