ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«K» Story: Ραφαέλ Ναδάλ η ζωή του «Βασιλιά του χώματος»

Ποιος είναι ο θρύλος του τένις, που στο Australian Open σήκωσε τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του, ξεπερνώντας τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Μοντάζ: Σάββας Κωνσταντίνου

Ο μυθικός Ράφα Ναδάλ έκανε στο Australian Open αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να ξεπερνά τον εαυτό του. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Ναδάλ κατέκτησε για δεύτερη φορά, μετά το 2009, το Australian Open και σήκωσε τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του, ξεπερνώντας τους θρυλικούς Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ισπανός θρύλος επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία στο υψηλότερο επίπεδο, μεταξύ άλλων πέρασε και Covid-19, όμως ούτε αυτό στάθηκε εμπόδιο στο να αποδείξει για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Είναι ο αθλητής που με το ήθος και τη φιλανθρωπική του δράση ξεχωρίζει σε κάθε πτυχή της αγωνιστικής και όχι μόνο σταδιοδρομίας του, ενώ θεωρείται ο σπουδαιότερος χωμάτινος τενίστας όλων των εποχών. «Αν η δουλειά μου ήταν εύκολη, δεν θα μου έδινε τόσο μεγάλη ικανοποίηση. Η συγκίνηση της νίκης είναι ευθέως ανάλογη με την προσπάθεια που έχω καταβάλει προηγουμένως», δήλωσε ο σταρ του τένις, υπογραμμίζοντας και την ικανοποίησή του μετά από κάθε αγώνα. Η νίκη από μόνη της δεν του αρκεί. Θέλει να κουραστεί για να την κατακτήσει.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

- Γεννήθηκε στη Μαγιόρκα, στις 3 Ιουνίου του 1986, σε μια εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του, Σεμπαστιάν, διευθύνει ασφαλιστική εταιρεία και εστιατόριο και η μητέρα του, Άνα Μαρία Παρέρα, ήταν έμπορος αρωμάτων.
- Ο Ναδάλ επηρεάστηκε από τους θείους του. Ο ένας ήταν πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά ο άλλος θείος του, Τόνι Ναδάλ, ήταν παλαίμαχος τενίστας και τριών ετών τον έβαλε στα κορτς. Τελικά, τον κέρδισαν τα court, όταν στα 12 του έπρεπε να πάρει μια οριστική απόφαση.
- Οι γονείς του χώρισαν το 2009 και δύο χρόνια αργότερα ένωσαν ξανά τις ζωές τους. Εκείνη η διετία επηρέασε πάρα πολύ τον Ναδάλ, ο οποίος είχε δηλώσει πως γκρεμίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος και πως είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την κατάθλιψη.
- Είχε δίπλα του, από την εφηβεία του, τη Maria Francisca Perello και το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε το 2019, μετά από 14 χρόνια σχέσης.

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ:

- Ποδόσφαιρο, γκολφ και πόκερ είναι τα αγαπημένα του χόμπι.
- Φοβάται τα σκυλιά, τις καταιγίδες, οδηγεί σε χαμηλές ταχύτητες και δεν του αρέσει να κολυμπάει στα άπατα.
- Υποστηρίζει τη Μαγιόρκα αλλά είναι και ένθερμος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.
- Λατρεύει τη μεσογειακή κουζίνα και τις γεύσεις της.
- Το αστεροσκοπείο της Μαγιόρκα έχει δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή που ανακάλυψε τα προηγούμενα χρόνια.
- Έχει ιδρύσει τη δική του ακαδημία τένις στη Μαγιόρκα και ευελπιστεί να εξάγει αθλητές που να πλησιάζουν έστω και λίγο, το δικό του ταλέντο.
- Είναι λάτρης της μουσικής και του αρέσει πολύ η Σακίρα. Μάλιστα, έχει πάρει μέρος ως πρωταγωνιστής στο βιντεοκλίπ της Κολομβιανής σταρ, στο τραγούδι «Gypsy».

ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ…

- Είναι λίγο ψυχαναγκαστικός πριν από κάθε παιχνίδι. Ακολουθεί μια ιεροτελεστία κινήσεων πριν από κάθε αγώνα.
*Μπαίνει στο γήπεδο πάντα με το δεξί, πάντα έχει τη ρακέτα στο αριστερό του χέρι, βάζει την τσάντα του πάντα σε καρέκλα και ποτέ στο έδαφος.
*Βάζει την πετσέτα στα πόδια του
*Μόλις κάτσει στην καρέκλα τρώει ισοτονικό τζελ
*‘Εχει πάντα δύο μπουκαλάκια, ένα με νερό και ένα με ισοτονικό ποτό, τα οποία, αφού πίνει με σειρά, στη συνέχεια τα ευθυγραμμίζει
*Φτάνει πάντα δεύτερος στην κλήρωση με τον διαιτητή και κάνει μικρά πηδηματάκια ενώ το νόμισμα είναι στον αέρα.
*Πριν από το σερβίς, ζητάει τρία μπαλάκια. Τα δοκιμάζει και επιστρέφει ένα στα ball boys.
*Καθαρίζει τις γραμμές με τα παπούτσια του και κλωτσάει τη ρακέτα του με το κάθε πόδι.
*Στη συνέχεια, σκάει το μπαλάκι, φτιάχνει το παντελονάκι του και τη φανέλα του στον αριστερό ώμο και μετά στον δεξιό.
*Φτιάχνει το μαλλί του γύρω από το αριστερό αυτί, σκουπίζει τη μύτη του και μετά αντίστοιχα στο δεξί και μετά σερβίρει
*Όταν αλλάζει τερέν, δεν πατάει ποτέ τις γραμμές και πάντα αφήνει τον αντίπαλο να περάσει πρώτος προς το δικό του μισό. Πάντα πατάει πρώτα με το δεξί στο άλλο μισό.
*Δεν πατάει ποτέ τις γραμμές του γηπέδου.
*Πάντα δαγκώνει τα έπαθλά του.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

- Ο Ράφα, σύμφωνα με το Forbes, έχει περιουσία της τάξεως των 160.000.000 ευρώ, ενώ εάν προστεθεί και η περιουσία της οικογένειάς του, ξεπερνάει τα 275.000.000.
- Έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, το Rafa Nadal foundation, το οποίο πιστώνεται εκατοντάδες δράσεις σε όλο τον κόσμο.

- Ζει σε μια εκπληκτική παραθαλάσσια έπαυλη της Μαγιόρκας, την οποία πλήρωσε περίπου 3 εκατομμύρια λίρες, το 2013.

- Διαθέτει ιδιωτικό τζετ που τον μεταφέρει σε τουρνουά σε όλο τον κόσμο και κόστισε 5 εκατομμύρια £.

- Ο Ναδάλ μπορεί επίσης να ταξιδέψει διά θαλάσσης με το εκπληκτικό καταμαράν Sunreef Power 80, 45 εκατομμυρίων λιρών, ένα σούπερ γιοτ που είχε κατασκευάσει κατά παραγγελία.

- Στη συλλογή του από αυτοκίνητα έχει συλλεκτικά «κομμάτια», όπως η Άστον Μάρτιν DBS που πρωτοείδαμε να οδηγεί ο Τζέιμς Μποντ στο Καζινό Ρουαγιάλ. Στο γκαράζ του θα συναντήσουμε επίσης την εντυπωσιακή Mercedes Benz SL55, μια Ferrari 458 Italia, αυτοκίνητο της KIA, εταιρεία-χορηγό του Ναδάλ, το Stinger GT.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

- Το ίδρυμά του προσφέρει κάθε χρόνο τεράστια ποσά για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της Ισπανίας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τόσο στη μάθηση όσο και στη διατροφή. Εκτός από τα παιδιά της πατρίδας του, έχει βοηθήσει και αυτά της Αφρικής, παρέα με τον Ρότζερ Φέντερερ.

- Το 2018, προσέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ στην πόλη της Μαγιόρκα για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που υπέστη η περιοχή εξαιτίας πλημμυρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES