ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: Sophie, κόμισσα του Wessex: Ποια είναι η αγαπημένη νύφη της Βασίλισσας, που έρχεται στην Κύπρο

Η σύζυγος του πρίγκιπα Edward είναι η ήρεμη δύναμη του Παλατιού και ο… βράχος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα τελευταία χρόνια, η κόμισσα του Ουέσσεξ, Σόφι, κατάφερε να αλλάξει το στάτους της στη βασιλική οικογένεια και από «αόρατη», όπως τη χαρακτήριζαν οι Βρετανοί, μετατράπηκε στην «ήρεμη δύναμη» του Παλατιού.

Ο λόγος για τη σύζυγο του τέταρτου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Έντουαρντ, η οποία φημολογείται πως είναι η αγαπημένη της αρχηγού της βασιλικής οικογένειας και το τελευταίο διάστημα οι υποχρεώσεις της έχουν πολλαπλασιαστεί, ύστερα από την έξοδο των Sussexes και τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η αλλοτινή μεσοαστή μετατράπηκε στην τέλεια δευτεραγωνίστρια, μετά την Κέιτ Μίντλετον, και πλέον το όνομά της λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα, όση των υπολοίπων.

Έργο

Η δούκισσα ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπική δράση, όντας επικεφαλής 70 ιδρυμάτων και εκπροσωπώντας σε 200 επίσημες εκδηλώσεις τον χρόνο τη βασιλική οικογένεια, με επισκέψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και στρατιωτικές βάσεις. Η φιλανθρωπική της δράση περιστρέφεται γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών και των ατόμων με αναπηρίες, όπως αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Πάντως, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ έλαβε την τιμητική θέση ως υπεύθυνη για το Σώμα Βασιλικών Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών (REME), έναν ρόλο που κατείχε ο πρίγκιπας για πάνω από 50 χρόνια, χάρη στο πάθος του για τη μηχανολογία.

Αγαπημένη νύφη

Η Σόφι Ρις-Τζόουνς, κόμισσα του Γουέσσεξ, είναι η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ. Παντρεύτηκε τον μικρότερο γιο της, τον πρίγκιπα Έντουαρντ, σε ηλικία 34 ετών, το 1999. Είχαν ήδη κλείσει πέντε χρόνια ως ζευγάρι. Εκείνη εργαζόταν ως στέλεχος εταιρείας δημοσίων σχέσεων και γνωρίστηκαν όταν ανέλαβε την προώθηση ενός τουρνουά τένις, στο οποίο εκείνος συμμετείχε.

Η Σόφι ήταν μία κλασική «γυναίκα καριέρας της μεσαίας τάξης». Κόρη ενός πωλητή ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μιας νοικοκυράς, η οποία εργάστηκε περιοδικά ως γραμματέας.

Οι Γουέσσεξ έχουν δύο παιδιά, τη Λέιντι Λουίζ Γουίντσορ και τον Τζέημς, υποκόμη του Σέβερν.

Το σκάνδαλο

Το έλα να δεις είχε γίνει στο Μπάκιγχαμ όταν, λίγο πριν από τον γάμο της με τον Εδουάρδο, δημοσιεύθηκαν γυμνόστηθες φωτογραφίες από τις διακοπές της. Τότε, η Sun είχε αναγκαστεί να απολογηθεί.

Δύο χρόνια μετά τον γάμο της, το 2001, βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα με ένα νέο σκάνδαλο. Έπεσε θύμα ρεπόρτερ της εφημερίδας News of the World, που παρίστανε τον σεΐχη Μάζερ Μαχμούντ, ο οποίος την πλησίασε ως πελάτης της στην εταιρεία της «S-R.J». Η συνομιλία τους, για μια πιθανότητα ενδεχόμενης συνεργασίας, ηχογραφούνταν εν αγνοία της Σόφι. Δυστυχώς, μέσα σε όσα εμπιστευτικά εκμυστηρεύτηκε στον υποτιθέμενο πελάτη της, βρίσκονταν και οι προσωπικές της απόψεις και σχόλια για πολιτικούς της Βρετανίας αλλά και για τον γαμπρό της, πρίγκιπα Κάρολο, ότι δηλαδή το κοινό δεν συμπαθούσε την Καμίλλα για να την δει η βασίλισσα.

Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και ανάγκασαν τη Σόφι Ρις-Τζόουνς να κάνει δημόσια δήλωση μετάνοιας για το γεγονός ότι έφερε σε δύσκολη θέση τη Βασίλισσα. Παραιτήθηκε από τη θέση της και αποχώρησε από την εταιρεία της, παύοντας να εργάζεται στον χώρο των δημοσίων σχέσεων.

Παρόλο το σκάνδαλο, η κόμισσα Σόφι, αποκατέστησε σύντομα τη φήμη της, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι ένα αξιοσέβαστο, εργατικό και πολύτιμο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η ίδια η βασίλισσα την εκτιμά, γιατί είναι εργατική και χαμηλών τόνων, τη θεωρεί ως δεύτερη κόρη της, θεωρεί ότι η παρέα της την ηρεμεί γι’ αυτό και πολύ συχνά περνάει τον χρόνο της μαζί με τον νεότερο γιο της, τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Σάββας Κωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES