ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«K» Story: «Συγχώρεσέ μας»

Το γράμμα του Enzo Fernández όταν ήταν 15 ετών προς τον Messi, γίνεται viral

Όταν τα πιο τρελά όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ο Enzo Fernandez, στα 21 του, ζει το ανεπανάληπτο. Όχι μόνο παίζει σε Μουντιάλ με τα χρώματα της Αργεντινής, αλλά πρωταγωνιστεί δίπλα στο ποδοσφαιρικό του είδωλο, τον Lionel Messi, στον οποίο το 2016 είχε γράψει δημόσια συγκινητική επιστολή με την οποία προσπαθούσε να τον πείσει να ανακαλέσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την Αλμπισελέστε…

Ο ξέφρενος πανηγυρισμός των δύο της Αργεντινής έγινε viral, όπως επίσης και το δημόσιο γράμμα του τότε 15χρονου ονειροπόλου αλλά ώριμου Enzo –έστω και με χρονοκαθυστέρηση.

Το 2016, λοιπόν, ο τότε 15χρονος προσπαθούσε, σχεδόν αφελώς, να πείσει τον Μέσι να ανακαλέσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική, με ανάρτησή του στο Facebook, εκφράζοντας την αγάπη του και ζητώντας συγχώρεση από τον αρχηγό της Αλμπισελέστε για όλη την πίεση που του μετέδιδαν οι συμπατριώτες του.

«Πως θα σε πείσουμε; Αν είμαστε καταστροφικοί. Ποτέ δεν είχαμε ούτε το 1% της πίεσης που έχεις στους ώμους σου. Ξυπνάς το πρωί, κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και ξέρεις ότι 40 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν από σένα να κάνεις το τέλειο. Στο έχουν επιβάλει με γελοίο τρόπο. Πως θα σε πείσουμε; Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είσαι άνθρωπος, ένα άτομο με ασύγκριτο ταλέντο, ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Αλλά στο τέλος της ημέρας ένα άτομο. Πως θα σε πείσουμε; Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως δεν είσαι υπεύθυνος για τον θυμό που μας προκαλούν οι ήττες» είχε γράψει μεταξύ άλλων ο έφηβος Έντσο. «Μείνε και πέρνα καλά, αυτό δεν σε αφήνουν να κάνεις αυτοί οι άνθρωποι. Σε έναν κόσμο με τρομερή πίεση κατάφεραν να βγάλουν από το παιχνίδι το πιο σημαντικό, τη διασκέδαση. Ως παιδί σίγουρα ονειρευόσουν να εκπροσωπείς την χώρα μας και να περνάς καλά. Το να σε βλέπουμε να φοράς την "αλμπισελέστε" φανέλα είναι η μεγαλύτερη περηφάνεια στον κόσμο. Διασκέδασε το παιχνίδι, επειδή όταν το διασκεδάζεις εσύ, δεν ξέρεις πόσο το διασκεδάζουμε κι εμείς. Σε ευχαριστούμε και συγχώρεσέ μας», ανέφερε το συγκινητικό μήνυμα του μέσου της Μπενφίκα.

Ο Λιονέλ Μέσι, κατάφερε να ξεπεράσει τις ήττες με καρδιά και ψυχή, συνεχίζοντας να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην Εθνική Αργεντινής και να εμπνέει τους νέους να συνεχίζουν ακόμη και όταν θεωρούν ότι η μάχη είναι χαμένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES