ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ story: Wonder of the seas: Δείτε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Ζαλίζει το κόστος κατασκευής του

Το νέο «διαμάντι» της Caribbean International ενθουσίασε τους Κύπριους, που έσπευσαν στο λιμάνι Λεμεσού και είδαν από κοντά το μεγαθήριο των θαλασσών.

Της Έλενας Αποστόλου - Μοντάζ Σάββας Κωνσταντίνου

Εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο το ολοκαίνουργιο Wonder of the Seas της Royal Caribbean International, το οποίο, χάρη στο εκτόπισμά του, έγινε τα τελευταία 24ωρα ατραξιόν στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι αριθμοί ζαλίζουν: Το κόστος κατασκευής του μεγαλύτερου πλοίου στον κόσμο ανήλθε στα 1.35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαθήριο έχει μήκος 362 μέτρα, μέγεθος που ισούται περίπου με 4 γήπεδα ποδοσφαίρου και έχει μικτό βάρος 236.857 τόνους. Περιλαμβάνει 18 καταστρώματα, 24 ανελκυστήρες, 31 εστιατόρια που σερβίρουν περισσότερα από 350 διαφορετικά πιάτα καθημερινά, καφετέριες και μπαρ. Ο επιβάτης του πλοίου νιώθει λες και ζει σε μια μικρή πόλη εν πλω.

Έχει 2300 άτομα πλήρωμα και δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 6.988 επιβάτες.

Το πέμπτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο της επαναστατικής κατηγορίας Oasis της Royal Caribbean, το Wonder, επιφυλάσσει περιπέτειες για όλες τις ηλικίες, σε οκτώ μοναδικές γειτονιές.

Περιλαμβάνει ακόμη, ένα εντυπωσιακό waterpark με νεροτσουλήθρες, στο οποίο οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν «βουτιά» από ύψος 10 ορόφων, παιδότοπους, καρουζέλ, γήπεδα γκολφ, ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, Zipline, ανοιχτό θέατρο με πισίνα, προσομοιωτές surfing, τοίχους αναρρίχησης, iceskating, laser tag και Βroadway shows.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να πραγματοποιήσει κρουαζιέρες στην Καραϊβική μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ενώ τον Μάιο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη δυτική Ευρώπη.

Ο αμερικανικός κολοσσός στον τομέα της κρουαζιέρας διαβεβαίωσε ότι θα επενδύσει στην Κύπρο ως τουριστικό προορισμό και θα επεκτείνει την παρουσία του στο νησί, από το 2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES