ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Mr Order σε απολαυστικές στιγμές (βίντεο)

Δείτε γιατί η παραίτηση του εμβληματικού Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων προκάλεσε «σεισμό» στα social media… Ακριβώς επειδή θα μάς λείψει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Ο John Bercow είναι από τα πιο δημοφιλέστερα πρόσωπα τον τελευταίο χρόνο στη Βρετανία. Έγινε μπλουζάκι, βγήκε σε ποτήρι, έχει ringtone… και όλα αυτά εν μέσω της κρισιμότητας των στιγμών για το Brexit. Είναι Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων από το 2009, ωστόσο, δέκα χρόνια μετά έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα χάρη στο βροντερό του πρόσταγμα «order»… προκειμένου να επαναφέρει την τάξη στη Βουλή.

Η παραίτησή του, η οποία θα ισχύσει, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, από τα τέλη Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει παροξυσμό στα social media, γιατί είναι ο… σταρ της Βουλής, τον οποίο η βελγική εφημερίδα Le Soir έχει χαρακτηρίσει ως κάποιον που «είναι αδύνατον να ζήσεις μαζί του, συχνά αφόρητος, αλλά αναντικατάστατος».

Είναι η φιγούρα που ξεχώρισε στις αδιάφορες συνεδριάσεις, όχι μόνο για τις ιδιαίτερες γραβάτες του, αλλά γιατί προσέφερε μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα στις ιδιαιτερότητες της πολιτικής, αφού διαθέτει χιούμορ, τσαμπουκά και νεύρο. Επάξια έκλεψε τις εντυπώσεις με τα βροντερά προστάγματά του και το παραλήρημά του σε πολλές των περιπτώσεων.

Ο 55χρονος είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στο Γουεστμίνστερ. Έχει υποσχεθεί να αποχωρήσει το καλοκαίρι εν μέσω κατηγοριών για παρενόχληση την ίδια ώρα που τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα και οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ασχολούνται μαζί του. 

Παρά τη δημοτικότητά του στο εξωτερικό, εντός έδρας θεωρείται ως μια τέτοια ενόχληση για την κυβέρνηση που κυκλοφορούσαν φήμες πως δεν θα τού δοθεί ο τίτλος του ευγενούς για να μπει στη Βουλή των Λόρδων, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα 230 χρόνια ιστορίας της Βουλής των Κοινοτήτων.

JOHN BERCOW
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
*ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ THN SALLY ΑΠΟ ΤΟ 2002- ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΡΙΑ ΣΤΟ BIG BROTHER
* EXOYN 3 ΠΑΙΔΙΑ (ΤΟ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΣΜΟ)
*ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
* ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟN AΘΛΗΤΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΑΣΘΜΑΤΟΣ
*ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ Ο ROGER FEDERER
*ΘΑΜΩΝΑΣ… ΣΤΟ WIMBLEDON
*EINAI ME THN ARSENAL

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Stories  |  Order  |  John Bercow  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X