ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαπούνι ή αντισηπτικό; Ποιο μας προστατεύει καλύτερα;

Η εξάπλωση του κορονοϊού μάς έχει κάνει να τηρούμε πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας τα οποία ξεκινούν από την προσωπική μας υγιεινή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Το καθάρισμα των χεριών είναι το βασικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, covid-19. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πλύσιμο των χεριών με ένα οποιοδήποτε είδος σαπουνιού είναι γενικά η καλύτερη επιλογή: Είναι αποτελεσματικότερο στην απομάκρυνση των επίμονων βρομιών και στην θανάτωση ορισμένων παθογόνων παραγόντων. Απαραίτητη προυπόθεση το πλύσιμο των χεριών μας πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και να γίνεται σχολαστικά.

Το αντισηπτικό είναι πολύτιμο για τις ώρες που βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας και δεν έχουμε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και σαπούνι. Απολυμαντικό τζελ χεριών και τα μαντηλάκια, που έχουν τουλάχιστον 60% αλκοόλ τείνουν να είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Η αποτελεσματικότητα ωστόσο των αντισηπτικών επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες: Είναι απολύτως απαραίτητο να τρίψουμε τα χέρια μας μεταξύ τους μέχρι το προϊόν να εξατμιστεί τελείως, αλλά και να μην υπάρχει ορατή βρωμιά στα χέρια μας πριν το απλώσουμε. Αν δεν τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες, η χρήση του είναι μάταιη.

Πόσο συχνά πρέπει να πλενόμαστε ή να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό; Σίγουρα κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να φάμε ή να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα φέρει τα χέρια μας κοντά στο πρόσωπό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES
X