ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τάιγκερ Γουντς: Ποιος είναι ο κορυφαίος γκόλφερ όλων των εποχών

Πολυτάραχη η ζωή του: Εκτός από τις δόξες και τα τρόπαια, ο «βασιλιάς» του γκολφ, που έγινε ντοκιμαντέρ έχει μια σκανδαλώδη ζωή με απαγορευμένες ουσίες και 121 ειρωμένες

30 Δεκεμβρίου 1975. Ένα παιδί-θαύμα, ο Έλντρικ Τοντ γεννιέται στην Καλιφόρνια από μητέρα με ρίζες από Ταϊλάνδη, Κίνα και Ολλανδία και πατέρα μισό Αφροαμερικανό και μισό Κινέζο.

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως επίδοξος γκόλφερ την έκανε πριν κλείσει τα τρία του χρόνια παίζοντας γκολφ με τον ηθοποιό-παρουσιαστή Μπομπ Χόουπ. Στην ηλικία των 5 ετών είχε γίνει θέμα σε γνωστό αθλητικό περιοδικό. Η εξέλιξή του εντυπωσιακή. Ο επί 15 χρόνια «βασιλιάς» του γκολφ, που έγινε γνωστός ως Τάιγκερ Γουντς, ήταν ο άνθρωπος που κατέρριψε τα όποια στερεότυπα υπήρχαν για το άθλημα, αφού μόνο οι λευκοί ασχολούνταν με το εν λόγω σπορ.

Στα 21 του έτη, έγινε ο νεότερος γκόλφερ που κατέκτησε Masters, ενώ από το 1999 έως και το 2009 βρισκόταν στην κορυφή. Αν και το 2014 επανήλθε για λίγο στο Νο. 1, η συνέχεια ήταν μια διαρκής απογοήτευση με πάθη και λάθη, τα οποία καταγράφηκαν σε ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ.

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ γίνεται λόγος όχι μόνο για τις καλές και άσχημες στιγμές του, το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο ίδιος το 2009 -προσέκρουσε σε πυροσβεστικό κρουνό και σε δέντρο του δρόμου και η σύζυγός του αναγκάστηκε να σπάσει τα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου με μπαστούνι του γκολφ για να βγει από το αυτοκίνητο- και το διαζύγιο, αλλά και για τα πάθη του, για την πολυτάραχη ζωή που έζησε.

Από τα πάρτι οργίων με τις ιερόδουλες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, μέχρι τα ναρκωτικά στο Λας Βέγκας. Εμφανίζεται μάλιστα και μια από τις πολλές (121 στο σύνολο) ερωμένες του, η γνωστή παρουσιάστρια Ρέιτσελ Ούσιτελ, με την οποία απατούσε τη σύζυγό του, μοντέλο από τη Σουηδία, Ελίν Νόρντεγκρεν, εξιστορώντας μερικές «καυτές» λεπτομέρειες από τη σχέση τους. Η γυναίκα του τον χώρισε το 2010, της έδωσε αποζημίωση 72 εκατομμυρίων λιρών και υποχρεώθηκε να μπει σε κλινική για αποτοξίνωση από το σεξ.

«Ήμουν άπιστος, είχα πολλές σχέσεις κι έκλεψα τη γυναίκα μου. Ότι έκανα ήταν απαράδεκτο. Πλήγωσα τη σύζυγό μου, τα παιδιά μου, τη μητέρα μου, τους φίλους και το ίδρυμά μου και παιδιά σε όλο τον κόσμο που με θαύμαζαν. Είμαι ανάξιος να αποτελώ παράδειγμα…» ομολογούσε δημόσια ο πιο διάσημος γκόλφερ όλων των εποχών που δεν προλάβαινε να διαψεύδει τις αποκαλύψεις γυναικών που έρχονταν από παντού. Δημόσια παραδοχή, διαπόμπευση, άσχημο διαζύγιο, μαζική απώλεια χορηγών, ραγδαία πτώση στην παγκόσμια κατάταξη και κατέληξε να συλλαμβάνεται να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων απαγορευμένων ουσιών.

Αυτά ήταν μόνο η αρχή της πορείας προς τα κάτω. Προσπαθώντας να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, άρχισε να έχει σωματικά προβλήματα. Έκανε επεμβάσεις, εθιζόταν στα παυσίπονα. Ακόμα κι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στις ναρκωτικές ουσίες που ακολούθησαν. Η πρώην σύζυγός του ζήτησε να τού αφαιρεθεί η κοινή κηδεμονία των δύο παιδιών τους.

Και ξαφνικά βαρέθηκε την κατάντια του. Ήθελε να κερδίσει τη ζωή του πίσω.

«Δεν μπορούσα καν να ξαπλώσω, δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα. Έκανα την τελευταία επέμβαση αναζητώντας μια ευκαιρία για φυσιολογική ζωή. Ξαφνικά, κατάλαβα ότι μπορούσα ξανά να χτυπήσω με το μπαστούνι. Αισθάνθηκα ότι ακόμα είχα τα χέρια για να το κάνω. Το σώμα δεν είναι το ίδιο, αλλά έχω ακόμα καλά χέρια».

Τον Απρίλιο του 2019 οι πάντες τον λάτρεψαν και πάλι. Στα 43 φόρεσε το πράσινο σακάκι του νικητή σε Masters για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. «Το να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω με αυτόν τον τρόπο, ξέρετε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ζωής μου. Μπαίνει στην κορυφή, μαζί με όλες τις μάχες που έδωσα» είπε με δάκρυα στα μάτια μετά τη νίκη του.

Όλοι πέφτουμε. Πρέπει ωστόσο να βρίσκουμε τη δύναμη να σηκωθούμε. Δυστυχώς, η χαρά δεν κράτησε για πολύ. Τον Μάϊο του 2019 είχε κι άλλο τροχαίο και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ... Και τώρα, το 2021, πάλι ένα τροχαίο από το οποίο βγήκε ζωντανός και οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο Τάιγκερ Γουντ είναι τυχερός που ζει.

«Με λένε Τάιγκερ» ήταν τα μοναδικά λόγια που κατάφερε να πει στον αστυνομικό που έφτασε πρώτος στο σημείο του τροχαίου, στην Καλιφόρνια.

Τον λένε Τάιγκερ και είναι τυχερός που ζει... και ευχόμαστε τα ισχυρά του πάθη να μη νίκησαν ακόμη το παιδί-θαύμα που έβαλε τη δική του σφραγίδα στο «άθλημα των ευγενών».

Μοντάζ Λοΐζος Λοΐζου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES