ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ - Μπάιντεν: Τηλεμαχία εντάσεων και ύβρεων

Δείτε όλα όσα έγιναν στην πρώτη τηλεμαχία του Αμερικανού Προέδρου με τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν.

Το θέατρο του παραλόγου, στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, ενόψει των αμερικανικών εκλογών, με κοινό 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Εντάσεις, ύβρεις, κτυπήματα κάτω από τη μέση, ατάκες, με τον Τραμπ να διακόπτει συνεχώς, να επιβάλλεται και να επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία να γελοιοποιήσει την ευφυΐα του Μπάιντεν, την ψυχική του ετοιμότητα ή και τα δύο.

Ντόναλντ Τραμπ:

«Χρησιμοποίησες τη λέξη ‘’έξυπνος’’; Είπες ότι πήγες στην πολιτεία Ντελαγουέαρ αλλά ξέχασες το όνομα του κολεγίου σου, αποφοίτησες είτε τελευταίος ή σχεδόν τελευταίος στην τάξη σου. Μην χρησιμοποιείς καν τη λέξη ‘’έξυπνος’’ σε μένα. Δεν υπάρχει τίποτα έξυπνο σε σένα, Τζο.»
«Αυτός εδώ θέλει να κλείσει και να καταστρέψει τη χώρα»

«Δίδασκαν τους ανθρώπους ότι η χώρα μας είναι φρικτό, ρατσιστικό μέρος. Δίδασκαν τους ανθρώπους να μισούν τη χώρα μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψω να συμβεί.

-Τζο Μπάιντεν: Κανένας δεν το κάνει αυτό. Αυτός είναι ο ρατσιστής. Οι άνθρωποι εκεί έξω χρειάζονται βοήθεια. 

-Ντόναλντ Τραμπ: Τι έκανες εσύ τα τελευταία 25 χρόνια;

-Τζο Μπάιντεν: Εσύ είσαι ο Πρόεδρος που τα έκανε θάλασσα όλα. Είσαι ο χειρότερος Πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική, έλα τώρα!»
«Δεν βγαίνει πουθενά με αυτόν τον κλόουν»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σήκωνε το γάντι και απαντούσε στον Αμερικανό πρόεδρο.

Τζο Μπάιντεν

«Όλος ο κόσμος ξέρει πως όσα είπε, ώς εδώ, είναι απλούστατα όλα ψέματα. Αλλά δεν ήρθα εδώ για να σας δείξω τα ψέματά του. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι ψεύτης»

Στην ιστορία θα μείνει και η συγκεκριμένη ατάκα, η οποία κυκλοφορεί ήδη σε μπλουζάκι των 15 δολαρίων.

«Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;»

Αλλά και αυτή:

«Θα μπορούσες ίσως να κάνεις μια ένεση χλωρίνης στο μπράτσο, αυτό θα τα έλυνε όλα.»

«Αυτό είναι τόσο σαρκαστικό.»

Ο Τραμπ ήταν ο κλασικός, φαιδρός Τραμπ. Διέκοπτε συνεχώς τον Μπάιντεν, με τον συντονιστή της τηλεμαχίας να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση. Συνολικά μετρήθηκαν 73 διακοπές σε 90 λεπτά συζήτησης. Ο Κρις Γουάλας, ο παρουσιαστής ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, βγήκε αρκετές φορές από τα… ρούχα του.

«Κτυπάς αυτόν όχι εμένα... Άσε με να κάνω την ερώτησή μου. Κύριε Πρόεδρε, είμαι ο συντονιστής της τηλεμαχίας και θέλω να με αφήσετε να υποβάλω την ερώτησή μου και μετά μπορείτε να απαντήσετε.»

«Κύριοι, δεν μου αρέσει που υψώνω τη φωνή μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά με σας τους δύο.»

«Κύριε Πρόεδρε, άφησέ τον να απαντήσε.

Τζον Μπάιντεν: Δε με αφήνει να απαντήσω, επειδή ξέρει ότι λέω την αλήθεια».

Ήταν μια τηλεμαχία στην οποία οι υποψήφιοι μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια -και αυτό ίσως λόγω κορωνοϊού. Αυτό που επικράτησε ήταν ο εκνευρισμός. Μεγάλος κερδισμένος η τηλεθέαση, ενώ ο χαμένος ήταν άλλη μια φορά η δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εκλογές  | 

Stories: Τελευταία Ενημέρωση

Δείτε τη φυλακή Saint-Gilles που μοιάζει με φρούριο, όπου οδηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ...
Της Έλενας Αποστόλου
 |  STORIES