ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KTrends Q1 24: Σταθεροποιείται στα χαμηλά η κυβέρνηση

Σταθεροποίηση καταγράφεται όσον αφορά στην ικανοποίηση με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο η ανακοπή της πτώσης να αποτελεί θετική εξέλιξη. Με συνολικά 62% των πολιτών να αξιολογούν την κυβερνητική πολιτική «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά», δεν υφίσταται περιθώριο σημαντικής επιπλέον επιδείνωσης της εικόνας. Έτσι, το μεγάλο ερώτημα για το επόμενο κύμα της έρευνας, θα είναι κατά πόσον μπορεί να προκύψει κάποια πλέον ουσιαστική βελτίωση.

Σημειώνουμε, πάντως, μια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο κύμα της έρευνας, η οποία ωστόσο παραμένει οριακή και αφορά στην μετακίνηση του δείγματος κατά 1 με 2 ποσοστιαίες μονάδες προς την θετική αξιολόγηση.

Καταγράφεται, επίσης, σταθεροποίηση στις κατηγορίες όπου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα το δημογραφικό των ατόμων ηλικίας 25-44 παρέμεινε αυτή τη φορά σταθερό, με την αρνητική αξιολόγηση, ωστόσο, να παραμένει στο 66% (31% «αρνητικά» και 35% «μάλλον αρνητικά). Σημαντική είναι επίσης η βελτίωση της εικόνας της κυβέρνησης στην Λεμεσό, όπου η θετική αξιολόγηση της αυξήθηκε κατά 5 εκατ. μονάδες, στο 28%, ενώ στην Αμμόχωστο τα αρνητικά ποσοστά παραμένουν ιδιαίτερα αρνητικά, στο 70%, αλλά με σημαντική επίσης βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο κύμα.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση στις άλλες επαρχίες, με μια μικρή επιδείνωση της εικόνας της κυβέρνησης στη Λάρνακα (κατά 2 μονάδες, σε 66%). Όσον αφορά στην περίπτωση της Πάφου, η οποία ενέχει και σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις, η εικόνα της κυβέρνησης σταθεροποιείται επίσης, αλλά παραμένει σοβαρά τραυματισμένη, καταγράφοντας συνολικά αρνητική αξιολόγηση ανάμεσα στο 65% του δείγματος, σε σχέση με 64% το προηγούμενο τρίμηνο.

Πέρα από την επαρχία της Πάφου, η καλύτερη επίδοση της κυβέρνησης παραμένει το δημογραφικό των ηλικιών 18-24, με συνολική αρνητική αξιολόγηση στο 44% και θετική στο 35%. Πρόκειται για το μόνο δημογραφικό όπου η αρνητική αξιολόγηση βρίσκεται κάτω από το όριο του 50% και δείχνει επίσης να σταθεροποιείται, αφού οι αρνητικές αξιολογήσεις βρίσκονταν στο 43% το προηγούμενο τρίμηνο.