ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

K Τrends: Οι δείκτες εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία

Η Οικονομική Καθημερινή και η PwC Κύπρου παρουσιάζουν τους δείκτες εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία

Η Οικονομική Καθημερινή σε συνεργασία με την PwC Κύπρου ανακοινώνουν την τακτική τριμηνιαία ανασκόπηση των τάσεων της κυπριακής οικονομίας μέσω έρευνας της εταιρείας IMR σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οι δείκτες «K Τrends supported by PwC» καλύπτουν θεματολογικά τους εξής τομείς: Εμπιστοσύνη στην οικονομία, εμπιστοσύνη στις τράπεζες, κάλυψη της χρηματοδοτικής ανάγκης των νοικοκυριών, κατανάλωση σε τρόφιμα, είδη πολυτελείας και διαρκή αγαθά, αγορά αυτοκινήτων, αγορά ακινήτων, χρήση ΑΠΕ, ηλεκτροκίνηση.

Η Οικονομική Καθημερινή με αυτή την πρωτοβουλία δημιουργεί ένα ερευνητικό εργαλείο με τράπεζα δεδομένων για τις διαχρονικές προσδοκίες και τάσεις της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, με σκοπό τη συνδρομή στους επαγγελματίες της αγοράς για το εκάστοτε επόμενο τρίμηνο της. Την ανάλυση των δεδομένων και τη σύνοψη των συμπερασμάτων έχουν αναλάβει εγνωσμένης αξίας αναλυτές με τεχνογνωσία στο αντικείμενο.

Η έρευνα διενεργείται κάθε τελευταία εβδομάδα του τριμήνου (Δεκέμβριο, Μάρτιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο) και θα παρουσιάζεται τη δεύτερη Τετάρτη του επόμενου μήνα (Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο, Οκτώβριο).

Επιπρόσθετα των τριμηνιαίων δεικτών, η πλατφόρμα «K Τrends supported by PwC» θα προσφέρει εβδομαδιαία ανάλυση των μακροοικονομικών τάσεων σε Κύπρο και εξωτερικό κάθε Παρασκευή, η οποία θα αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η πλατφόρμα «K Τrends supported by PwC» θα είναι προσβάσιμη σε συνδρομητική βάση. Για σκοπούς γνωριμίας θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στους αναγνώστες της ψηφιακής «Κ», για τρεις μήνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Αννα Αντωνίου antonioua@sppmedia.com