ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

KTrends Q3 23: Αυξημένες πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση για οικονομία

Η χειρότερη επίδοση της οικονομικής πολιτικής καταγράφεται στην Αμμόχωστο

Αυξημένες είναι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση σε σχέση με την διαχείριση της οικονομίας. Έτσι, το 58% των απαντήσεων εκφράζουν «μάλλον αρνητική» και «αρνητική» αξιολόγηση για την οικονομική πολιτική, ενώ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, επαρχίες και μορφωτικά επίπεδα, η αρνητική αξιολόγηση ξεπερνά το 53%.

 

Η χειρότερη επίδοση της οικονομικής πολιτικής καταγράφεται στην Αμμόχωστο, όπου το 64% των ερωτηθέντων προσδίδουν αρνητικό πρόσημο στην κυβέρνηση. Οι μισοί (51%) αξιολογούν την πολιτική «αρνητικά» και το 13% ως «μάλλον αρνητικά». Στη συγκεκριμένη επαρχία οι απόλυτα θετικές αξιολογήσεις της κυβερνητικής πολιτικής περιορίζονται στο το 3%, έναντι παγκύπριου μέσου όρου στο 6%.

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά αρνητικής αξιολόγησης ανάμεσα στα άτομα άνω των 65 ετών, τα οποία σχολιάζουν αρνητικά την οικονομική πολιτική κατά 64%, με τις θετικές αξιολογήσεις στο 29%. Το ποσοστό αρνητικής αξιολόγησης μοιράζεται ανάμεσα στις «μάλλον αρνητικές» απαντήσεις (37%) και τις «αρνητικές» κατά 27%.

Η καλύτερη επίδοση της κυβέρνησης καταγράφεται στη Πάφο, όπου οι αρνητικές αξιολογήσεις αποτελούν το 50% και οι θετικές το 41%. Μάλιστα, στην Πάφο, η υψηλότερη αξιολόγηση («θετικά») αποτελεί το 11% των απαντήσεων, σε σχέση με τον παγκύπριο μέσο όρο στο 6%.

Τα ποσοστά «θετικής» αξιολόγησης στις άλλες επαρχίες είναι σαφώς χαμηλότερα, με τη Λευκωσία και Λάρνακα να καταγράφουν 6% θετικής «ψήφου», τη Λεμεσό 5% και την Αμμόχωστο 3%.

Όσον αφορά στην αρνητική αξιολόγηση, μετά την Αμμόχωστο (51%) ακολουθεί η Λευκωσία με σημαντικά χαμηλότερη αρνητική αξιολόγηση στο 25%, η Λεμεσός στο 23%, η Λάρνακα στο 18% και η Πάφος στο 19%.

Όσον αφορά στα δημογραφικά χαρακτηριστικά, θετική αξιολόγηση λαμβάνει η επίδοση της κυβέρνησης ανάμεσα στα άτομα με μόρφωση μέχρι δημοτικό (20%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά θετικής αξιολόγησης καταγράφονται ανάμεσα στους νέους (18-14) με 3%.