ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν ανοίγουν τα κεφάλαια 23 και 24 για την Τουρκία, λέει ο Επίτροπος Χαν

Ο κ. Χαν ζήτησε από την Τουρκία να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία την επικρίνει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σεβαστεί την απόφαση των κρατών μελών να μην ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24 στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Ο Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ για τις δηλώσεις του Yπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα δύο κεφάλαια, δήλωσε πως "επί της αρχής συμφωνώ μαζί του, όμως ως αρμόδιος Επίτροπος θα σεβαστώ την απόφαση των κρατών μελών, τα οποία έχουν απορρίψει το άνοιγμα άλλων διαπραγματευτικών κεφαλαίων ήδη δυο φορές φέτος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών".

Ο Επίτροπος Χαν νωρίτερα απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου και τόνισε την ειρωνεία του να ξεκινάνε δίκες δημοσιογράφων κατά την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην  ελευθεροτυπία στην Τουρκία. Ο κ. Χαν ζήτησε από την Τουρκία να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους η Γερμανία την επικρίνει εσχάτως και να αναλογιστεί τη ζημιά που κάνει η ίδια με τη στάση της στην οικονομία, την κοινωνία και τον τουρισμό εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Ομέρ Τσελίκ είχε δήλωσε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή πως "αν η ΕΕ ήθελε πραγματικά να συζητήσει για το κράτος δικαίου και τα θεμελειώδη δικαιώματα, θα άνοιγε τα κεφάλαια 23 και 24".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X