ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:28
 

Βρυξέλλες: Ενδεχόμενο «μπλοκαρίσματος» ΕΣ θέτει η Πολωνία

Η πολωνική κυβέρνηση αντιτάσσεται στην υποψηφιότητα Τουσκ ως πρόεδρου ΕΣ

Newsroom Κ, Αθήνα

Το ενδεχόμενο να μην υιοθετήσει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η Πολωνία αν η υποψηφιότητα που έχει θέσει η Βαρσοβία για πρόεδρο του Συμβουλίου μπλοκαριστεί από τα υπόλοιπα κράτη μέλη έθεσε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Β. Βαστσκόφκσι.

Η σύνοδος Κορυφής που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι έχει ως πρώτο θέμα την επανεκλογή στην θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον μέχρι τώρα Πρόεδρο, πολωνικής καταγωγής Ντόναλντ Τουσκ. Τα συμπεράσματα της Συνόδου θα τεθούν σε κίνδυνο αν η Πολωνία αρνηθεί να τα υπογράψει παρόλο που οι εκτιμήσεις είναι ότι η Πολωνία στο θέμα αυτό είναι “ απολύτως απομονωμένη” όπως δήλωσε και επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Βέμπερ.

Η πολωνική κυβέρνηση αντιτάσσεται στην υποψηφιότητα του Πολωνού Ν. Τουσκ καθώς θεωρεί ότι είναι μέρος του κατεστημένου των Βρυξελλών έχοντας κατηγορήσει και ο ίδιος την πολωνική κυβέρνηση για διάβρωση των δημοκρατικών στάνταρντ της χώρας.

Ο υποψήφιος που έχει προτείνει η Πολωνία ήταν μέχρι να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του Συμβουλίου, ευρωβουλευτής στο ΕΛΚ. Ο Γ. Βόλφσκι, μετά την τελευταία του κίνηση διαγράφτηκε από το κόμμα καθώς το ΕΛΚ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Τουσκ. Η υποψηφιότητα του πρώην Πολωνού ευρωβουλευτή δεν φαίνεται να έχει καμία περαιτέρω υποστήριξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα
X