ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:04
 

ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Τα συλληπήρια και την στήριξη τους στα θύματα εκφράζουν αρμόδιοι της ΕΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο καταδικάζει σύσσωμη η ΕΕ, η Κομισιόν, αλλά και το ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας, τους δύο Προέδρους των Ευρωπαϊκών θεσμών και τους περισσότερους Επιτρόπους να στέλνουν στους πολίτες μήνυμα συμπαράστασης.

"Παρακολουθώ με τρόμο το τελευταίο περιστατικό στο Λονδίνο, οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Να είστε ασφαλείς", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ συμπλήρωσε "η καρδιά και το μυαλό μας είναι στο Λονδίνο μετά από μια ακόμα επίθεση δειλών. Η Ευρώπη συμπαρίσταται στο ΗΒ στην μάχη κατά της τρομοκρατίας".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "οι σκέψεις μου απόψε είναι με όλους όσους επηρέασε το χτύπημα στη γέφυρα του Λονδίνου - στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες του Λονδίνου".

Ο αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο δήλωσε: "οι σκέψεις μου αυτό το πρωί, βρίσκονται με τα θύματα της επίθεσης στη γέφυρα του Λονδίνου, αλλά και όλους τους πολίτες του Λονδίνου. Η Δημοκρατία και οι ανοιχτές κοινωνίες δεν θα τρομοκρατηθούν".

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης συμπλήρωσε ότι "αυτήν τη στιγμή της τραγωδίας οι Βρετανοί πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας".

Ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος και για θέματα ασφαλείας, δήλωσε πως καταδικάζει σθεναρά την αποτρόπαια επίθεση στο Λονδίνο: "οι σκέψεις μας κοντά στα θύματα, τις οικογένειες και όλους τους Λονδρέζους".

Καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις: "καταδικάζω σθεναρά τις επιθέσεις στη γέφυρα του Λονδίνου και στέλνω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Οι σκέψεις μου είναι στους πολίτες του Λονδίνου".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
X