ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:58
 

Έγκριση προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

Το Συμβούλιο των 28 ενέκρινε σήμερα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 142,8 εκατομμυρίων στα κράτη μέλη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόγραμμα βοήθειας ύψους 142,8 εκατομμυρίων ευρώ για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη μέλη ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο των 28. Ο σχετικός κανονισμός εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, χωρίς συζήτηση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δώσει νωρίτερα την έγκρισή του στις 27 Απριλίου 2017 στο πρόγραμμα, το οποίο θα καλύψει την περίοδο 2017-20.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, το πρόγραμμα θα συμβάλει στις θεσμικές, διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της συνοχής και των επενδύσεων. Θα λειτουργήσει για τη στήριξη των διαδικασιών οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, χρηματοδοτικών δράσεων και δραστηριοτήτων ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας.

«Η νέα αυτή πρωτοβουλία βασίζεται στην εμπειρία που αποκτήθηκε στην παροχή τεχνικής βοήθειας σε χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο Ian Borg, κοινοβουλευτικός γραμματέας της Μάλτας, εξηγώντας ότι θα βοηθήσει στη μεταφορά της όποιας τεχνογνωσίας στις χώρες που θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα.

Παρομοίως το Συμβούλιο ενέκρινε πρόγραμμα για την προώθηση της συμμετοχής των καταναλωτών στη χάραξη πολιτικής στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Το νέο πρόγραμμα ακολουθεί τις κινήσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό τομέα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Και αυτός ο κανονισμός εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας, χωρίς συζήτηση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή του στις 27 Απριλίου 2017 στο πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2017-20, σε συνέχεια συμφωνίας εκπροσώπων Κοινοβουλίου και Συμβουλίου στις 14 Φεβρουαρίου 2017.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
X