ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:04
 

Για την ανεργία δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, αναφέρει ο Ευρωβουλευτής Ν. Συλικιώτης

Το σημερινό κόστος που αναλαμβάνει το κράτος για πρακτικές ασκήσεις σε επιχειρήσεις δεν είναι στρατηγική ενάντια στην ανεργία

Newsroom K

«Η ευθύνη για εργοδότηση δεν μπορεί να βαραίνει μονομερώς τους εργαζόμενους. Προσεγγίσεις όπως η δια βίου μάθηση, η επέκταση των επαγγελματικών προσόντων και η μετανάστευση (επονομαζόμενη κινητικότητα) των εργαζομένων δεν είναι λύσεις. Αντίθετα αποτελούν μοχλούς πίεσης των εργασιακών δικαιωμάτων προς τα κάτω».

Αυτά δήλωσε χτες εκ μέρους της Ομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο GUE/NGL ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας Νεοκλής Συλικιώτης. Ο κύριος Συλικιώτης μιλούσε στο πλαίσιο της συζήτησης του ευρωπαϊκού πλαισίου για αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ έκανε ειδική αναφορά στις νέες της προτάσεις της Κομισιόν για το ευρωπαϊκό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην τόνωση των ψηφιακών δεξιοτήτων την περισσότερη πληροφόρηση για συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, και την αναθεώρηση του πλαισίου Europass ο κύριος Συλικιώτης δήλωσε πως: «Αυτά από μόνα τους δεν φέρνουν ούτε ανάπτυξη, ούτε μείωση της ανεργίας. Χρειάζονται δημόσιες και μακροχρόνιες επενδύσεις ως μέρος ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, οι οποίες να καλύπτουν τόσο την εκπαίδευση των εργαζομένων όσο και τη δημιουργία νέων, μόνιμων και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.»

«Το σημερινό κόστος που αναλαμβάνει το κράτος για πρακτικές ασκήσεις σε επιχειρήσεις δεν είναι στρατηγική ενάντια στην ανεργία. Είναι ξεκάθαρη στήριξη για αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων» είπε ο κύριος Συλικιώτης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K
X