ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:34
 

Κυπριακό και Τουρκία στη συνάντηση Χατζηγεωργίου- Πιτέλα

Ο πρόεδρος των σοσιαλιστών εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες λύσης

Newsroom K

Με τον πρόεδρο της Oμάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Gianni Pittella συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επικείμενες συνομιλίες στην Γενεύη και τα ευρωτουρκικά. Το θέμα της ασφάλειας και τον εγγυήσεων ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. 

Επιπρόσθετα, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ συζήτησε με τον κο. Pittella θέματα που αφορούν γενικά την Τουρκία και την ΕΕ, όπως είναι η προσπάθεια αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που η Τουρκία δεν εφαρμόζει την υφιστάμενη συμφωνία με την Κύπρο.

Ενόψει όλων αυτών, ο Τάκης Χατζηγεωργίου ζήτησε από τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να εξασκήσει όλη του την επιρροή κυρίως πάνω στην Τουρκική πολιτική ηγεσία αλλά και σε όλους όσους διαδραματίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στο κυπριακό τόσο πάνω στο θέμα των εγγυήσεων όσο και στο θέμα της ταχύτερης κατά το δυνατόν αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων με την λύση.

Με την σειρά του ο κο. Pittella εκφράστηκε θετικά για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για στήριξη των προσπαθειών επίλυσης.

Σημειώνεται επίσης ότι αργά ψες ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ συμμετείχε σε κλειστή συζήτηση της δεξαμενής σκέψης CARNEGIE με θέμα πάλι τα ευρωτουρκικά. Ο Τάκης Χατζηγεωργίου συμμετείχε στην συζήτηση υπό την ιδιότητα του ως Αντιπροέδρου τη Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας καθώς και σκιώδους εισηγητή για την Έκθεση Προόδου για την Τουρκία.

Συμμετείχαν επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και οι υπόλοιποι σκιώδεις εισηγητές για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X