ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:24
 

Νέα εφαρμογή Erasmus+ στα κινητά τηλέφωνα παρουσίασαν στο Στρασβούργο

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα ονομάζεται Erasmus+, παρουσίασαν σήμερα στο Στρασβούργο οι Πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για την 30η επέτειο του προγράμματος Erasmus,

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η επετειακή εφαρμογή, θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδο τους κατά τα διάφορα διοικητικά στάδια πριν, στη διάρκεια και μετά την παραμονή τους στο εξωτερικό, να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους με το πανεπιστήμιο αποστολής όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής, να κοινοποιούν και να ψηφίζουν προτιμήσεις ώστε να βοηθούν τους άλλους να ενταχθούν στην τοπική κοινότητα και να βελτιώνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω συνδέσμου προς την πλατφόρμα Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης του Erasmus+, η οποία προσφέρει γλωσσικά μαθήματα μέσω του διαδικτύου και διαδραστική καθοδήγηση.

Όπως έγινε γνωστό πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για τα συστήματα iOS και Android.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι το Erasmus + αφορά 4 εκατομμύρια άτομα που θα πάνε για σπουδές, κατάρτιση ή εθελοντισμό στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2014 έως 2020 και δηλώνει αποφασισμένη να στηρίξει το πρόγραμμα Erasmus+ και μετά το 2020.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ μάλιστα δήλωσε σχετικά πως "κάθε ευρώ που επενδύουμε στο Erasmus+ είναι επένδυση στο μέλλον — στο μέλλον ενός νέου ανθρώπου και στο μέλλον της ευρωπαϊκής μας ιδέας. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επένδυση που να αξίζει περισσότερο από την επένδυση στα πρόσωπα που θα βρίσκονται αύριο σε ηγετικές θέσεις".

Από την έναρξη του αρχικού προγράμματος Erasmus το 1987 έχουν ωφεληθεί 9 εκατομμύρια άνθρωποι από τις ανταλλαγές με χώρες του εξωτερικού. Στη σημερινή εκδήλωση στο Στρασβούργο οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απονείμουν συμβολικό βραβείο για τον «9άκις εκατομμυριοστό συμμετέχοντα» στο πρόγραμμα Erasmus+ σε 33 εκπροσώπους της γενιάς Erasmus+, έναν από καθεμιά από τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες.

Την τελετή βράβευσης θα ακολουθήσουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του προγράμματος Erasmus+ μετά το 2020, στις οποίες θα πάρουν μέρος νέοι, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus και οργανώσεις, ΜΚΟ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, νυν και πρώην μέλη της Κομισιόν — μεταξύ των οποίων και εκείνοι που συνέβαλαν στη δημιουργία του αρχικού προγράμματος Erasmus.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X