ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντάισελμπλουμ: Ευελπιστώ σε συμφωνία πριν από τα τέλη Μαϊου

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός θα μπορούσε να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Tην πεποίθηση ότι μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα θα επιτευχθεί "πολύ σύντομα" εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα. "Ευελπιστώ ότι θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω την συμφωνία πριν τα τέλη Μαΐου" δήλωσε δε ο Ολλανδός πολιτικός.

"Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μπορούσε, στο μέλλον, να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο" πρόσθεσε, απηχόντας και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μυαλό, μου ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο ESM θα έπρεπε να είναι επικεφαλής στο σχεδιασμό, τη διαπραγμάτευση και την παρακολούθηση των μελλοντικών προγραμμάτων. Επίσης, ο ΕSM θα μπορούσε στο μέλλον να έχει μια ευρύτερη προληπτική εντολή όπως σήμερα το ΔΝΤ, αναπτύσσοντας τις δικές του Εκθέσεις για τα κράτη - μέλη για τη διασφάλιση αντικειμενικής μακροοικονομικής ανάλυσης.

"Ένας τρόπος να προχωρήσουμε στην ενίσχυση της ζώνης του ευρώ είναι να μετατρέψουμε τον ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο" σημείωσε.

Ας σημειωθεί ότι η σημερινή (Πέμπτη) συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών έχει οριστεί για τις 2μμ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr
X