ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι επιπτώσεις του Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο

Ζωντανά οι δηλώσεις του Guy Verhofstadt στην συνεδρία του Ευρωκοινοβουλίου

Newsroom K

Τις επιπτώσεις του Brexit στην κατάσταση και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία και των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ συζητά το Ευρωκοινοβούλιο, σε κοινή ακρόαση των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Απασχόλησης και Αναφορών.

Ευρωβουλευτές και ειδικοί συζητούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία και πως μπορούν να προστατέψουν τα δικαιώματα τους.

Τη συζήτηση ανοίγει ο Guy Verhofstadt (Φιλελεύθεροι, Βέλγιο), Συντονιστής του ΕΚ για το Brexit. Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνεται η Anne-Laure Donskoy, εκ μέρους της «Ομάδας των 3 εκατομμυρίων» και δύο Βρετανοί οι οποία προσέφυγαν στην Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ φοβούμενοι ότι θα χάσουν την Ευρωπαϊκή τους υπηκοότητα και δικαιώματα όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση.

Η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα του ΕΚ. Στις θέσεις που υιοθέτησε το ΕΚ στις 5 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές τόνισαν τη σημασία της εξασφάλισης ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στην Βρετανία και αντίστοιχα των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, έθεσε το ζήτημα κατά την τελευταία συνάντηση με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου. «Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι σημαντικά μέλη της κοινωνίας μας και αξίζουν να έχουν κάποια βεβαιότητα για το μέλλον τους», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K
X