ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:05
 

Παράταση των οικονομικών κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία

Τα μέτρα θεσπίστηκαν αρχικά στις 31 Ιουλίου 2014 για ένα έτος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα και τυπικά να παρατείνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 τις οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Μακρόν και την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και 23ης Ιουνίου 2017, σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτό προετοίμασε το έδαφος για την ανανέωση των κυρώσεων για έξι περαιτέρω μήνες.

Το Συμβούλιο επισημοποίησε σήμερα την απόφαση αυτή με γραπτή διαδικασία και σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις εν λόγω αποφάσεις, με ομοφωνία.

Τα μέτρα θεσπίστηκαν αρχικά στις 31 Ιουλίου 2014 για ένα έτος, ως αντίδραση στις ρωσικές ενέργειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ουκρανία. Τα μέτρα ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο χρηματοπιστωτικός, ενεργειακός και αμυντικός κλάδος, καθώς και ο τομέας των αγαθών διπλής χρήσης.

Στις 19 Μαρτίου 2015, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να συνδέσει τη διάρκεια ισχύος των κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, η οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να υλοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Δεδομένου ότι αυτό δεν συνέβη, και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί πλήρως, το Συμβούλιο παρέτεινε τις κυρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
X