ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:22
 

Στον «πάγο» τα σχέδια για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στη Σκωτία

Η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζιον σημείωσε πως δεν θα επιδιώξει άμεσα την κατάθεση νομοθεσίας σχετικά με το δεύτερο δημοψήφισμα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στον «πάγο» μπαίνουν, για την ώρα τουλάχιστον, τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας για δεύτερη δημοσκόπηση απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στην τοπική Βουλή στο Χόλιρουντ, η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζιον σημείωσε πως δεν θα επιδιώξει άμεσα την κατάθεση νομοθεσίας σχετικά με το δεύτερο δημοψήφισμα, αναβάλλοντας τις όποιες αποφάσεις τουλάχιστον έως το φθινόπωρο του 2018.

Παλαιότερα, η πρώτη υπουργός είχε προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος είτε το φθινόπωρο του 2018 είτε την άνοιξη του 2019.

Η κ. Στέρτζιον σημείωσε πως το κύριο ζητούμενο πλέον είναι να ξεκαθαριστούν οι όροι του Brexit, προς όφελος των κατοίκων της Σκωτίας. Έμφαση πρέπει να δοθεί, τόνισε, στο να διασφαλιστεί η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά.

Ανάφερε ότι μετά από τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου συνομίλησε με πολίτες και φορείς στη Σκωτία και έλαβε το μήνυμα ότι η πλειοψηφία θέλει πριν από την πιθανή διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας να έχει προκύψει μεγαλύτερη σαφήνεια γύρω από το Brexit και τις συνέπειές του.

Το μήνυμα Στέρτζιον έρχεται στον απόηχο των βρετανικών εκλογών, όπου το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας αναδείχθηκε μεν εκ νέου πρώτο κόμμα όμως έχασε 21 έδρες και μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους σε σχέση με τις προηγούμενες κάλπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr
X