ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
 

Σύνοδο Τουρκίας -ΕΕ μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου

Στο περιθώριο των επαφών του ΝΑΤΟ θα καθοριστεί η ημερομηνία

Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί και σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημειώνοντας πως η ημερομηνία της συνόδου θα αποφασιστεί στο περιθώριο των επαφών του ΝΑΤΟ, όπου θα βρίσκονται οι ηγέτες της ΕΕ. Η ΕΕ, δήλωσε, πρέπει να μάθει πώς θα συμπεριφέρεται στην Τουρκία, αναφέροντας πως κατάλαβαν το λάθος τους.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι ΑHaber, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Μαΐου θα έρθουν και οι ηγέτες της ΕΕ. “Εδώ θα γίνουν συναντήσεις. Μετά θα γίνει η μεγάλη σύνοδος, Σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ. Ο χρόνος που θα γίνει θα ξεκαθαρίσει μετά τις επαφές στο περιθώριο του ΝΑΤΟ. Δηλαδή ακόμη η ημερομηνία δεν είναι γνωστή”, ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί τέτοια συνάντηση πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η σύνοδος αυτή δεν πρέπει να έχει σχέση με τις εκλογές στη Γερμανία.

Ανέφερε ακόμη πως εάν θέλουν να συνεχιστεί η διαδικασία πρέπει η ΕΕ να μάθει πώς να συμπεριφέρεται στην Τουρκία. “Κατάλαβαν πως έκαναν λάθος. Μάλιστα κάποιοι Υπουργοί Εξωτερικών στην Μάλτα με ρώτησαν: το λάθος είναι δικό μας, τί να κάνουμε για να το διορθώσουμε;”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

X