ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Τερέζα Μέι: «Δεν ζω σε άλλο γαλαξία»

Σκληρή απάντηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού στην έγκριση του σχεδίου προτάσεων του Τουσκ για το Brexit

Newsroom K

Ψύχραιμη και λακωνική αλλά επί της ουσίας σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση της πρωθυπουργού της Βρετανίας στη χθεσινή ομόφωνη απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εγκρίνουν το σχέδιο προτάσεων του Ντόναλντ Τούσκ, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Τόνισε ότι καλύτερα από μια κακή συμφωνία είναι καμιά συμφωνία.

Ερωτηθείσα η Τερέζα Μέι, σε δύο σημερινές τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, να σχολιάσει την απόφαση των 27, απάντησε ότι χθες δεν συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και τα χρονοδιαγράμματα για την διαπραγματευτική στάση των Βρυξελλών αλλά ένας γενικός κατάλογος θέσεων, αντίστοιχος με τον δικό της στην επιστολή για το άρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισαβόνας.

«Οι διαπραγματεύσεις θα είναι περίπλοκες και σκληρές γι αυτό και απαιτείται μια κυβέρνηση που θα έχει την λαϊκή εντολή να τις φέρει εις πέρας». Η κ. Μέι υπερασπίστηκε τις θέσεις της και επέμενε στο ότι οι πληρωμές της Βρετανίας θα συμφωνηθούν με παράλληλη εμπορική συμφωνία, δεσμεύτηκε δε ότι το καθεστώς των 3,5 εκατ. ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, καθώς και το αντίστοιχο των 900.000 Βρετανών στις χώρες της ΕΕ, θα είναι από τα πρώτα που θα επιλυθούν.

«Δεν ζω σε άλλο γαλαξία» απαντησε σε αιτιάσεις ότι θέτει μη ρεαλιστικές προϋποθέσεις. Επίσης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία εάν ζημιώνονται τα συμφέροντα της χώρας της. «Καλύτερα καμιά συμφωνία από μια κακιά συμφωνία» υπογράμμισε στο BBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K
X