ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:29
 

Τρίτη πανευρωπαϊκά η Κύπρος στην κατανάλωση αλκοόλ μαθητών

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης εκφράζει ανησυχία για την αύξηση αλκοόλ από εφήβους

Newsroom K

Ο Δημήτρης Παπαδάκης με αφορμή την ανησυχητική αύξηση χρήσης αλκοόλ από έφηβους στην Ευρώπη υπέβαλλε σχετική γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνει πως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας (Κύπρου) συζήτησε το θέμα της χρήσης αλκοόλ από τους ανήλικους και τους μαθητές , με σημαντική διαπίστωση την εύκολη πρόσβαση των ανηλίκων και των μαθητών στο αλκοόλ. Ενώπιον της Επιτροπής τέθηκαν τα στοιχεία της Πανευρωπαϊκής Έρευνας Μαθητικού Πληθυσμού (ESPAD) που φέρουν την Κύπρο 3η πανευρωπαϊκά (47 χώρες) στην κατανάλωση αλκοόλ μαθητών, που βγαίνουν με στόχο να μεθύσουν (κατανάλωση πέραν των 5 ποτών) με αυξητική τάση στις έφηβες.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει πως το γεγονός ότι σε κάθε γειτονιά πωλείται αλκοόλ όπου οι ανήλικοι έχουν εύκολη πρόσβαση, κρούει το κώδωνα του κινδύνου και τονίζει πώς πέρα από τη νομοθεσία προς αντιμετώπιση της χρήσης αλκοόλ από τους ανηλίκους, απαιτούνται περεταίρω ενέργειες στο πεδίο της διαμόρφωσης της κουλτούρας.

Καταλήγοντας, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει αν προτίθεται να προωθήσει νομοθεσίες για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K
X