ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νίκος Νουρής: Επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Σάμο

Η Κύπρος και η ακριτική Σάμος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον αυξημένο αριθμό μεταναστών

ΚΥΠΕ

Τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Σάμο επισκέφτηκε σήμερα ο Yπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Νίκος Νουρής.

Ο κ. Νουρής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Μάνο Λογοθέτη επισκέφτηκε τις δομές, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του, διαπίστωσε ότι, όπως η Κύπρος έτσι και η ακριτική Σάμος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα από τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί.

«Καταλαβαίνουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αδελφούς Σαμιώτες γιατί βιώνουμε κι εμείς παρόμοια προβλήματα», είπε ο κ. Νουρής και πρόσθεσε: «Είναι η ώρα, όσοι εκ του ασφαλούς κάνουν κριτικές για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού, να εγκύψουν στο πρόβλημα των χωρών πρώτης γραμμής και ιδιαίτερα μικρών νησιών, όπως η Σάμος και η Κύπρος, βοηθώντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αίσθημα πραγματικής αλληλεγγύης. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ανάγκη από πραγματική και όχι φραστική αλληλεγγύη».

Παράλληλα, ο κ. Νουρής υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η χάραξη μιας ακόμα πιο ξεκάθαρης κοινής γραμμής με την Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατή η προσθήκη των απαραίτητων προνοιών στη νέα κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου για να γίνει πράξη η ισότιμη κατανομή των βαρών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος, είπε ότι οι δυο χώρες, Ελλάδα και Κύπρος, δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό, το οποίο έχει εργαλειοποιηθεί, όπως είπε, από μέρους της Τουρκίας. «Το μεταναστευτικό έχει πλέον εξελιχθεί σε θέμα ασφάλειας και αυτό που ζητούμε είναι να υπάρξει μια στιβαρή πολιτική τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «να διασφαλίζει την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων των χωρών μας, τα σύνορά μας και βέβαια τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ