ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 τρόποι για να απαλλαχτείτε από το άγχος της δουλειάς στις διακοπές σας

5 tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σας και να χαλαρώσετε πλήρως στις διακοπές σας;

must.com.cy

Οι περισσότεροι από με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουμε κανονίσει μέσα σε αυτή και την ερχόμενη βδομάδα να πάρουμε μερικές ημέρες άδεια προκειμένου να χαλαρώσουμε και να μπούσε στο πνεύμα της εποχής.

Και κάπως έτσι, αν και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ανέμελες και γιορτινές στιγμές που ακολουθούν, στο μυαλό μας υπάρχει η φοβία να μην πάθουμε και πάλι αυτό που γίνεται κάθε φορά...δηλάδη εν μέσω διακοπών να σκεφτόμαστε την δουλειά μας, τις υποχρεώσεις μας... και όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε όταν επιστρέψουμε.

Αυτό δεν είναι καθόλου παράλογο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο χρόνος μακριά από την δουλειά δεν σημαίνει πάντα διακοπές χωρίς άγχος.

Μία έρευνα του 2018 μάλιστα από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA) διαπίστωσε ότι το 21% των ενήλικων στις Η.Π.Α. αισθάνθηκε άγχος κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου του και το 28% εργάστηκε περισσότερο από ότι πίστευε κατά τη διάρκεια των διακοπών, πράγμα που βέβαια δεν μένει στα όρια της συγκεκριμένης χώρας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό και πώς μπορούμε να ξεφύγουμε για λίγες μέρες από την εργασιακή μας ρουτίνα;

Δείτε στην συνέχεια 5 tips που θα βοηθήσουν.

1. Να είστε αυθόρμητοι: Σταματήστε -έστω και για λίγο- να αναλύεται τα πάντα.

2. Περάστε στιγμές κοντά στην φύση, μιας και σύφωνα από μελέτες υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του χρόνου που περνά κάποιος κοντά στο περιβάλλον και της συνολικής ικανοποίησης από την ζωή.

3. Κάντε ότι σας ευχαριστεί. Πιείτε cocktails, ζεστές σοκολάτες, κάντε βόλτες στους στολισμένους δρόμους... και γενικώς ζήστε την κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο.

4. Μειώστε την χρήση του κινητού σας. Ναι, δεν σας λέμε να μην βγάλετε φωτογραφίες στις διακοπές, αλλά δεν χρειάζεται να μην ξεκολλάτε ούτε λεπτό από την οθόνη του κινητού σας. Το σημαντικό είναι να μην πάρετε μαζί σας τον υπολογιστή για να μην μπείτε στη διαδικασία να δουλέψετε.

5. Το βασικότερο βέβαια από όλα, είναι να διευθετήσετε όλες σας τις υποχρεώσεις πριν φύγετε για διακοπές. Μην αφήσετε τίποτα σε εγκρεμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Good Life: Τελευταία Ενημέρωση