ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Άγγιξε τα 17 εκατ. ο τζίρος στο Black Friday

Αυξημένες κατά 19,3% οι συναλλαγές, 5% πιο πάνω η επισκεψιμότητα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Χρυσάφι ήταν για το λιανικό η φετινή Blck Friday, με πωλήσεις τζίρο και επισκεψιμότητα να καταγράφουν θετικά ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με τον γγ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριο Αντωνίου, ο τζίρος σε πλαστικό χρήμα  στο λιανικό ανήλθε την 23η Νοεμβρίου στα 17 εκατ. ευρώ, και ήταν αυξημένος κατά 25% σε σχέση με το 2017, όπου ο τζίρος είχε πλησιάσει τα 14 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία κάνουν λόγο και για αύξηση κατά 19,3% για τις συναλλαγές καθώς και 5% περισσότερους καταναλωτές που επισκέφθηκαν φέτος την συγκεκριμένη μέρα την αγορά σε σχέση με το 2017.  Μάλιστα στο My Mall Limassol ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 28 χιλιάδες φέτος. Η επισκεψιμότητα και ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο που καταγράφεται λόγω Black Friday είναι τονωτική ένεση για την αγορά, η οποία τον Νοέμβριο κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα φετινά στοιχεία για το Black Friday, καταδεικνύουν την απήχηση του θεσμού στο κυπριακό καταναλωτικό κοινό και βάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά, με περισσότερη συμμετοχή από λιανέμπορους, προσφορές και τζίρους. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες περσινές μετρήσεις επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα, μιλούσαν για αύξηση κατά 52% σε σχέση με το 2016. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιδόσεις του νέου Nicosia Mall, το οποίο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του την Τετάρτη 21η Νοεμβρίου, δέχεται περίπου 30 χιλιάδες επισκέπτες την μέρα, με αποκορύφωμα την Κυριακή όπου η επισκεψιμότητα έφτασε τις 32 χιλιάδες. 

Ξεπούλησαν τα καταστήματα τεχνολογίας

Την τιμητική τους είχαν την μέρα του Black Friday τα καταστήματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών. Αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ πωλήσεων που σημείωσαν κάποια προϊόντα έναντι άλλων. Για παράδειγμα οι τηλεοράσεις είχαν πρώτη ζήτηση  με τις πωλήσεις μόλις σε μια μέρα να αγγίζουν τις 3000.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

#PoliticsBlog Ο κατατρεγμένος Τζο στη μεγάλη αγκαλιά του Μακαριότατου

«Ευτυχώς που παρατήσατε τις αναλύσεις για την healthy σας και τις κατηγορίες για τον Άντρο! Για αλλαγή ...»
Yiannos  |  12:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X