ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:28
 

Αισιοδοξία Υπ. παιδείας για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς προβλήματα

Τονίζει ότι οι διαφορές Υπ.παιδείας και εκπαιδευτικών πρέπει να λυθούν στο τραπέζι του διαλόγου

Newsroom K

Χωρίς τα προβλήματα των περασμένων χρόνων θα αρχίσει φέτος η νέα σχολική χρονιά, δήλωσε χθες στην Λάρνακα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Είμαστε, είπε, «αισιόδοξοι ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά, κι’ αυτό δεν το λέμε τυχαία.
Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε μια νέα μέθοδο που πέρασε την προηγούμενη περίοδο από την Βουλή, σύμφωνα με την οποία η στελέχωση των σχολείων μας ολοκληρώνεται πολύ πιο νωρίς. Αυτή την περίοδο δηλαδή βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν άλλες χρονιές στα μέσα Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε.

Να θυμίσω, συνέχισε ο Κώστας Καδής, «ότι χθες η Βουλή ενέκρινε επιπρόσθετες θέσεις που χρειάζονται για την στελέχωση των σχολείων μας τη στιγμή που πέρσι η αντίστοιχη έγκριση δόθηκε τέλος Σεπτεμβρίου. Νομίζουμε ότι τα σχολεία μας θα είναι πλήρως στελεχωμένα μέχρι τέλους Ιουλίου ή το πολύ αρχές Αυγούστου άρα δεν θα παρατηρηθεί η αναστάτωση που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια τον Σεπτέμβριο», είπε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι έτοιμοι και με το θέμα των βιβλίων, ενώ στον τομέα των υποδομών γίνεται προσπάθεια ώστε όσα έργα εκτελούνται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο και για τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν εργοτάξια μέσα με ασφάλειας, σε ένα περιβάλλον απομονωμένο από την υπόλοιπη λειτουργία των σχολείων.
«Σε κάθε περίπτωση για την περίοδο θα δώσουμε ένα κατάλογο με τα έργα τα οποία θα συνεχίζονται ούτως ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για τα έργα αυτά».

Απαντώντας σε ερώτηση ο Κώστας Καδής είπε ότι ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αναστάτωση εκ μέρους των εκπαιδευτικών. Σε αντίθετη περίπτωση συνέχισε, «επιδιώκουμε τον διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ώστε τα όποια προβλήματα να επιλύονται στο τραπέζι του διαλόγου. Εγείρονται ζητήματα τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι ως διαφορές ωστόσο πρέπει να βλέπουμε και τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί και το κράτος και η κυβέρνηση και το Υπουργείο ειδικότερα», διευκρίνισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X